300 İsrail askeri Almanya’da tatbikat yaptı

İsrail ordusundan 200 asker 25 tonluk malzemeleri ve kaşer(*) yiyecekleri ile Almanya ormanlarında ABD’li askerlerle tatbikat yaptı.

Dünya
26 Nisan 2019 Cuma

İsrail ordusu şimdiye kadar katıldığı ortak tatbikatlara genelde hava kuvvetlerini göndermiş ya da küçük asker grupları  ile katılmıştı.

Ancak bu sefer ilk defa ordu kara kuvvetlerinden büyük bir grupla böyle  uluslararası  bir  askeri tatbikata katıldı.  Ordudan yapılan açıklamaya göre amaç farklı yeryüzü koşullarında askerleri eğitmek.   

200 kişilik askeri grup yanında tüm teçhizatını da beraber götürdü. Bunların arasında silah, telsiz ve özel ekipman dışında çatışma eğitimli bomba arayan köpekler de  vardı.   

 Tatbikatın Pesah Bayramına gelmesi dolayısı ile Almanya’daki ABD üssü  açık arazide yenebilecek 6000 kutu kaşeruta ve Pesah bayramına  uygun hazır  yemek sipariş etti.     Hazır yemekler arasında, kırmızı et, tavuk, balık, taze meyve ve sebze vardı.  Tatbikat bugün ABD üssü olan Güney Bavyera’daki  savaş zamanından kalma eski bir Nazi karargahında yapıldı.   

Hiçbir gerçek merminin kullanılmadığı, Alman, Amerikan  ve İsrail askerlerinin ortak yaptığı tatbikat tamamen sona erdikten sonra basına duyuruldu.

 

Alman Subay

 

(*) Kaşer: Yahudi geleneklerine göre helal yemek.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün