İngiliz politikacı iklim değişikliğini inkarını Holokost inkarına benzettiği için özür diledi

İngiliz Yeşil Partisinin eski başkanlarından Caroline Lucas, çıktığı bir radyo programında iklim değişikliğini inkâr edenleri Holokost’u inkâr edenlere benzettiği için özür diledi.

Dünya
25 Nisan 2019 Perşembe

Yeşil Parti eski Başkanı ve ‘Halkın Oyu’ kampanyası (İngiltere’nin Avrupa Birliğinden çıkışı ile ilgili yaptığı anlaşmaların referanduma sunulmasını savunan bir politik hareket) savunucularından Caroline Lucas geçtiğimiz hafta LBC radyosunda Shelagh Fogarty’nin programına katıldı.

Programda Lucas’a iklim değişikliğin kabul etmeyenler veya görmezden gelenlerle nasıl mücadele edilmesi gerektiği soruldu. Lucas bunun üzerine şu şekilde cevap verdi: “Dünyadaki en iyi bilim insanlarının çok büyük çoğunluğunun, yüzde 99,999’unun iklim değişikliğinin gerçekleştiğine ve bu değişikliğin insanlığın eylemlerinden kaynaklandığını inandığına dikkat çekmemi gerektiğini düşünüyorum. Politikacılar konu hakkında tartışabilirler fakat kanıtların neyi gösterdiğine bakmamamız gerekiyor ve bu konuda medyaya bir sorumluluk düştüğünü düşünüyorum.

Bildiğiniz üzere günümüzde medyada Holokost’u tartışan kişilere yer verilmiyor ve bunu tartışmak mantıklı bir diyalog olarak görülmüyor. Bu sebeple bu tartışmalar aşmamızı ve yapılması gereken işlere geçmemizi umuyorum. Çünkü durum artık çok acil ve tartışmamız gereken (karbon) emisyonları nasıl indireceğimizdir.”

Konuşmasının Holokost inkârı ile ilgili bölümüne tepki gelmesi üzerine Lucas özür diledi.

Caroline Lucas, verdiği demeçte Holokost’u örnek vermesindeki amacın iklim değişikliğinin Holokost gibi artık inkâr edilemez bir gerçek olduğunun altını çizmek olduğunu belirtti. Lucas “dengeli” bir yayın izlemek amacı ile inkârcıların medyada yer almasını eleştirmek istediğini söyledi. Bununla birlikte Holokost ile karşılaştırmanın iyi bir benzetme olmadığını kabul ederek özür diledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün