Amerikalıların üçte biri 6 milyondan habersiz

Yapılan bir anket sonucuna göre Amerikalıların üçte ikisinden fazlası Auschwitz’i hiç duymadı, yarısı tek bir toplama kampı veya getto ismini bilmiyor.

Dünya
17 Nisan 2019 Çarşamba

Amerika Birleşik Devletleri’nde yetişkinler arasında gerçekleştirilen Holokost farkındalığı ve bilgisine ilişkin kapsamlı ulusal bir ankete göre, Amerikalıların üçte biri Holokost sırasında yalnızca 2 milyon Yahudi’nin öldürüldüğüne inanıyor. 1990 sonrası doğan kuşağın yüzde 66’sı Auschwitz Kampını hiç duymamış.

Ankete katılanların yüzde 45’ten fazlası, II. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da bulunan 40 getto veya toplama kampından hiçbirinin adını bilemedi. Bilemeyenlerin oranı, 80 ve 90’lı yıllarda doğan nesil arasında daha yüksek.

Çalışmaya göre, Amerikalıların yüzde 68’i ABD’de antisemitizm olduğuna; yüzde 37’si neo-Nazilerin varlığına inanıyor. Her on kişiden yedisi, Holokost’a geçmişte olduğundan daha az insanın önem verdiğini söylüyor. Yarıdan fazlası (yüzde 58) benzer bir olayın tekrar yaşanabileceğine inanıyor.

Araştırma sonucunda, Amerikalılar Holokost hakkında yeterince eğitimli olmadığı ve okulların Holokost’u daha fazla işlemeleri gerektiğini raporladı.

Ancak tüm sonuçlar olumsuz değildi. Ankete katılan on kişiden dokuzu (yüzde 93) tüm öğrencilerin okulda Holokost’u öğrenmesi gerektiğine inanıyor. Her on kişiden sekizi Holokost hakkında eğitimin devam etmenin benzer bir soykırımın bir daha yaşanmasını engellemek için önemli olduğunu belirtiyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün