ABD Başkonsolosu Edirne Sinagogunu ziyaret etti

2 Nisan Salı günü ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, Edirne’ye turistik bir gezi yaptı. Eski Cami’yi gezdikten sonra Davis, Edirne Büyük Sinagogunu ziyaret etti.

Toplum
3 Nisan 2019 Çarşamba

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren ve 500. Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya tarafından karşılanan Başkonsolos, sinagogu gezerken tarihçesi, yıkılışı ve Vakıflar tarafından yeniden inşası hakkında bilgilendirildi.

Vakıfların dini azınlık vakıflarıyla ilgili ilişkileri konusunda da bilgi alan Davis’e Vakıflar Genel Müdürlüğünün vakfı olan her birim ile eşit şekilde ilgilendiği belirtildi. Sinagog gezisinin ardından Başkonsolos Davis sinagogun arkasında yer alan Vakıf Kültür Sanat Evini ziyaret etti. Edirne el sanatçılarının oluşturduğu Talika, Kıspet, Edirnekari, Kalem İşi ve Kırk Yama’dan (patchwork) oluşan bölümleri gezerken Silvyo Ovadya kendisine Edirnekari iki çerçeve hediye etti. Daha sonra üst katta yer alan Edirne Ermenileri Sergisini de ziyaret eden Başkonsolos’a Bölge Müdürü Osman Güneren Edirnekari bir çalışmayı hatıra olarak sundu. Başkonsolos Davis daha sonra Selimiye Camii’ni de ziyaret etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün