Mezarlık yağmacısına üç sene gözetim cezası

ABD, St. Louis’de yaşayan Alzado Harris, yerel Yahudi mezarlığında 100’den fazla mezar taşını tahrip etmek ve 30 bin dolarlık zarara neden olmak suçundan dolayı üç yıl gözetim cezası aldı

Dünya
28 Mart 2019 Perşembe

35 yaşındaki Harris, 2017’de  Shel Emeth Mezarlığını tahrip etmişti. Geçtiğimiz yıl tutuklanmasından sonra Harris suçunu kabul etmiş, içki ve uyuşturucu etkisinde olduğunu, bir arkadaşına kızdığını, bu nedenle hırsını mezarlıktaki taşlardan aldığını söylemişti. Harris, ırkçılık ve nefret suçu ile yargılanmadı.

Harris, bir kurumu tahrip etme eyleminden üç yıllık gözetimin yanı sıra 5000 dolar para cezası ve öfke kontrolü ile ilgili bir kursa gitme zorunluluğu ile cezalandırıldı.

Harris’in saldırısı ülkedeki Yahudi cemaati kurumlarının bomba tehdidi aldıkları zamanda gerçekleşmişti. Saldırıdan sonra, o dönemde Missouri Valisi olan Yahudi asıllı Eric Greitens, kendi personeliyle mezarlıkta yapılan tahribatı onarmak için gönüllü olmuştu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de mezarlığı ziyaret ederek alarak temizliğe katılmıştı.

Müslüman aktivistler, Linda Sarsour ve Tarık El- Messidi, mezarlığın onarımı için 20 bin dolarlık bir kampanya başlatmıştı. Kampanya sonucunda bağışlar 162 bin dolara ulaşırken, bu miktar talana uğrayan iki Yahudi mezarlığının ve bir sinagogun restorasyonunu da karşıladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün