Polonya, Holokost İnkârcısı Irvıng’ın Nazi Kampları Gezisini Engelleyecek Mi?

Polonya, İngiliz Holokost inkârcısı, sözde tarihçi David Irving’in yapmayı planladığını duyurduğu Nazi kampları gezisi öncesinde, ülkeye girişini engellemeyi planlıyor. Polonya’nın bu yöndeki açıklaması İsrail tarafından takdir edildi.

Dünya
28 Mart 2019 Perşembe

Irving’in ölüm kampları Treblinka, Sobibor, Belzec ve Majdanek’i de içine alan ‘Nazi tarih turu’ düzenlemeyi planladığı bilgisi büyük tepkiye neden oldu. Reuters’ın haberine göre, Varşova büyük ihtimalle Dışişleri Bakanlığı’nın ‘Holokost inkâr kanunu’nu öne sürerek, Irving’in ülkeye girişini engelleyecek.

Polonya Dışişleri Bakanı Jacek Czaputowicz basın toplantısında, “Polonya kanunlarına göre, Holokost inkârına izin verilemez. Bu sebeple de Polonya’ya gelip fikirlerini yayması kabul edilemez” dedi.

İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett’in sözcüsü, Czaputowicz’in açıklaması üzerine, “Polonya Dışişleri Bakanı’nın yorumları bizi çok cesaretlendirdi. Yahudilere ve Holokost kurbanlarının anısına yönelik nefret ve yalanların yayılmasını önlemeyi başardık” açıklamasında bulundu.

Irving’in web sitesi üzerinden tur için depozito toplamaya başlamış olması, hatta indirim teklif etmesi, sosyal medya kullanıcıları tarafından dehşetle karşılandı. Bu gezi Irving’in 2011’den beri yapacağı ilk ‘Holokost’ gezisi olacaktı.

Eylül ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanan, günümüzde Polonya sınırları içinde yer alan bölgeye yönelik turunun broşüründe ölüm kampları ‘tartışmalı’ olarak nitelendiriliyor. 1-9 Eylül 2019’da yapılması planlanan ve Irving’in “Hitler uzmanı” olarak adlandırıldığı tur programında, Hitler’in ve Holokost mimarı Heinrich Himmler’in savaş sırasında kullandıkları sığınaklar da bulunuyor. Irving’in web sitesinde geziye Reinhard Operasyonu kampları Treblinka, Sobibor, Belzec ve Majdanek’in de dahil olacağı belirtiliyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün