Ürdün’le ‘barış planı’ görüşmesi

Amerikan medyası, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray yetkililerinin Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Ortadoğu Barış Planını görüştüğü belirtti.

Dünya
12 Mart 2019 Salı

Basında yer alan haberlere göre, Bakan Pompeo ve Kral Abdullah arasında yapılan görüşmeye Beyaz Saray başdanışmanlarından Jared Kushner ve Jason Greenblatt katıldı. Ürdün'ün Washington Büyükelçiliğinde yapılan görüşmede, Kushner ve Greenblatt, gelecek aylarda açıklanması beklenen Ortadoğu Barış Planı'nı konuştu.

Kral Abdullah daha sonra Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan ile Pentagon'da bir araya gelerek iki ülke arasındaki askeri ve savunma işbirliğini ele aldı. Pentagon Sözcüsü Charles Summers, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Ürdün'ün IŞİD'i yenmek için koalisyona yaptığı katkılar da dahil çeşitli savunma ve güvenlik konuları da ele alındı" dedi.

Trump'ın başdanışmanları Kushner, Greenblatt ve İran Özel Temsilcisi Brian Hook, geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'ın da dahil olduğu bazı Ortadoğu ülkelerine giderek, söz konusu Ortadoğu Barış Planına destek istemişti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün