Yahudi Toplumundan kısa kısa...

Toplum
6 Mart 2019 Çarşamba

Renan Koen Arka Oda Toplantılarının konuğu

7 Mart Perşembe günü MSGSÜ Devlet Konservatuarı mezunu müzisyen ve araştırmacı Renan Koen, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki ‘İstanbul ve Müzik’ Araştırma Programı (İMAP)’ın düzenlediği Arka Oda Toplantılarının konuğu olacak. Koen, Roma İmparatorluğu döneminde sürgün veya paralı asker olarak Anadolu’ya getirilen Yahudi Cemaati Romaniyotlar ile Osmanlı topraklarına yerleşen sanat, zanaat ve ticaretten anlayan Sefarad Yahudilerini konu edindiği  konuşmasında, bu iki halkın kente göçünü ve yeniden yerleşim hareketliliğini, halk şarkıları bağlamında ele alacak.

 

Temi Hason’un BAŞARISI

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temi Hason’un çellist olarak yer aldığı ‘Once’ müzikali ABD’de ödül aldı. New York Film Akademisinde eğitimine devam eden Hason, San Diego Tiyatro Eleştirmenleri Ödül Töreninde dört ödüle birden layık görülen müzikalin ekibine geçtiğimiz sene katıldı.

 

Golden Age’liler hastaları ziyaret etti

Golden Age Komisyonu üyeleri, 28  Şubat günü Balıklı Rum Hastanesi Geriatri Bölümünü ziyaret etti. Hastane gönüllülerinin sıcak karşılamasından sonra hastalar odalarında ziyaret edildi. Duygu dolu geçen bu ziyaret, komisyon üyelerini ve hastaları çok mutlu etti.

Golden Age Komisyonu üyeleri tarafından, ziyaret esnasında kâğıt havlu ve çeşitli malzemeler dağıtıldı. Hastalarla ve hastane gönüllüleriyle hatıra resimleri çektirdikten  sonra, gönüllülere misafirperverlikleri için teşekkür ederek hastaneden ayrıldılar. 

 

BAŞSAĞLIĞI DİLERİZ

Gazetemiz ‘Objektif’ köşesi yazarı Karel Valansi’nin anneannesi Janet Camila Benyakar aramızdan ayrıldı. 5 Mart günü son yolculuğuna uğurlanan Benyakar’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.