Yahudi Toplumundan: İzi’yle 23. Kültür - Sanat Etkinliği ve diğerleri...

Toplum
27 Şubat 2019 Çarşamba

İzi Erbeş Kültür ve Sanat Etkinliklerinin 23. Ulus Özel Musevi Lisesi Amram Oditoryumunda yapılan bir ödül töreni ile sahiplerini buldu. Konu ve temanın “kıymet bilmek” olduğu bu seneki yarışmada öğrenciler, birbirinden değerli yapıtlar ortaya koydular. Perla Erbeş’in konuşmasıyla başlayan törende ödüller sahiplerini buldu.

İlkokul resimde birinciliği Leonardo Del Valle Benaziyo ve Silvia Mitrani, ortaokul resimde Gece Hilal Başaran ve Jizel Eskenazi, lise resimdeyse Cem Kaston ve Sezin Anah paylaştılar.

Lise seviyesinde yazılan kompozisyonlarda Melina Barbut mansiyon, Selen Ancel üçüncülük, Loni Aslan Beharti ikincilik, Alisya Memi ise birincilik ödülünü aldı.

Şiir alanında ise mansiyona Selin Saduk, üçüncülüğe Seymi Kohen, ikinciliğe Lara Safkan ve birinciliğe Mert Nahmias layık görüldü. 

Rita Ender’in ‘Aile Yadigârları’ kitabı Fransızca yayınlandı

Rita Ender’in Türkiyeli otuz genç Yahudi’yle aile yadigârları üzerine söyleşisinden oluşan kitabı ‘Aile Yadigârları’, Joseph Eskenazi tarafından Fransızcaya çevrilerek Lior Yayıncılık tarafından yayınlandı. 

İzzet Keribar’ın yeni sergisi ‘DOĞUDAN GELEN IŞIK’

Fotoğraf sanatının önemli temsilcilerinden İzzet Keribar’ın Asya fotoğraflarından oluşan ‘Doğudan Gelen Işık’ adlı sergisi 23 Şubat’ta açıldı. Türkiye Fotoğraf Vakfında açılan sergi 22 Mart tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine açık olacak.