İngiltere Hizbullah’ı terör örgütü ilan edecek

İngiliz İçişleri Bakanlığı Lübnan’daki Şii politik hareketin militarist kanadından hiçbir farkı olmadığını belirterek, Hizbullah gruplarını bir bütün olarak terörist sıfatı ile değerlendireceklerini ifade etti.

Dünya
25 Şubat 2019 Pazartesi

İngiltere İçişleri Bakanı Sait  Cavit konu ile ilgili olarak şu ifadeleri basınla paylaştı: “Hizbullah örgütü devamlı olarak Ortadoğu’daki hassas dengeleri provoke etmektedir. Örgütün siyasi hareketi ile askeri kanadı arasında farkı ayırt etmek artık  imkansız. Görevim İngiltere vatandaşlarını korumak ve dolayısı ile gereken tedbiri alıyoruz.”

İçişleri Bakanlığı’nın kararı meclis tarafından da onaylanırsa kanun kuvvetinde olacak. İran tarafından desteklenen Hizbullah’ın siyasi kolu son zamanlarda Lübnan Meclisinde büyük güç kazandı.  

Yeni Lübnan hükümetinin ortağı olan Hizbullah siyasi hareketinin, kabinenin lideri Batı yanlısı Sünni inançlı Seyit Hariri’ye karşı gittikçe güç kazanması ve  üç bakanlığı kontrol etmesi endişe veriyor.  

Hizbullah yıllardır İsrail ile de düşmanlık halinde. Son olarak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail’i gelişmiş füzelerle vurmakla tehdit etmişti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün