NY Belediye Başkanı: “İsrail’e Boykot Hareketleri Kabul Edilemez”

New York şehri Belediye Başkanı Bill de Blasio geçtiğimiz hafta antisemitizme karşı bir gösteri düzenleyen Brooklyn Kingsway Yahudi Toplum Merkezinde bir konuşma yaptı.

Dünya
20 Şubat 2019 Çarşamba

Demokrat Parti üyesi DeBlasio konuşmasında İsrail’e karşı yapılan BDS (Boycott-Divest-Sanction: Boykot – Yatırımları Çekme – Yaptırım uygulama) kampanyalarını eleştirdi. De Blasio bu tür hareketlere destek verenlerin İsrail’in var olma hakkına tecavüz ettiklerinin farkında olmadıklarını, bu hareketin kabul edilemez olduğunu belirtti.

New York Belediye Başkanı, bu yorumları ile Meclis ve Senato’da konuyla ilgili süren bir yasa tartışmasındaki tarafını bildirmiş oldu. ABD’de BDS taraftarlarının devlet ihalelerine katılmalarının engellenmesi yönünde bir yasa tasarısı oluşturuldu. Tasarıyı eleştirenler ise bu yasanın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savunuyor.

De Blasio ayrıca şehirde Yahudilere karşı nefret suçlarının artmasına da dikkat çekti. De Blasio Yahudi gruplarının diğer tüm gruplara göre daha fazla hedef alındığını belirterek bu konuda önlem alınması gerektiğini belirtti. Belediye Başkanı okullarda, mahallelerde ve evlerde karşılıklı saygı mesajının yayılmasını sağlayacaklarını, nefret söylemlerine karşı çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Raporlara göre antisemit olaylar 2017’ye oranla 2018’de yüzde 22 arttı. Şehirde gerçekleşen 352 nefret suçundan 183’ü Yahudilere karşı gerçekleşirken özellikle Brooklyn’de son aylarda antisemit nefret suçlarında artış gözlemlendi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün