Gazeteci Sami Kohen’e onur ödülü

Türkiye’nin saygın sivil toplum kuruluşlarından Global İlişkiler Forumu, Milliyet gazetesi dış politika yazarı Sami Kohen’i onur üyeliğine layık gördü.

Toplum
20 Şubat 2019 Çarşamba

14 Şubat akşamı Türkiye’nin saygın sivil toplum kuruluşlarından Global İlişkiler Forumu (GİF) düzenlediği bir törende Milliyet dış politika yazarı Sami Kohen’i onur üyeliğine layık gördü.

Duayen gazeteci Sami Kohen onur ödülünü, eski bakanlar, diplomatlar, iş insanları, bürokratlar, akademisyenler ve kalabalık bir üye topluluğunun katıldığı törende GİF Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu’dan aldı. Kozlu, ödülü takdim ederken, Sami Kohen’e verilen onur üyeliği payesinin meslek hayatındaki başarıları ödüllendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Sami Kohen’in gazetecilik hayatıyla ilgili bir video gösterilirken, ilginç konuşmalar yapıldı. GİF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Memduh Karakullukçu, Kohen’in meslek hayatıyla ilgili ilginç anekdotlar anlatırken onun dünyayı Türkiye’ye, Türkiye’yi de dünyaya tanıtmakta yaptığı hizmetleri övdü.

Gazeteci Yazar Altan Öymen de yaptığı konuşmada, Kohen’in çok genç yaştan itibaren mesleğini büyük tutku ve heyecanla sürdürdüğünü, Türk basınında dış habercilik yaptığını ve bu arada röportajlarıyla birçok ‘ilk’e imza attığını belirtti. Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk de, Kohen’in diplomatik çevrelerle kurduğu yakın ilişkilere değindi ve Türkiye’nin kamu diplomasisi çabalarına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin ise, Kohen’in gazetecilik anlayışını analiz ettikten sonra yenilikçi özelliklerinin Türk basınına yansıyışını anlattı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün