Mossad, İran’daki ajanını botla kaçırdı

İngiliz basınına göre Mossad, İngiliz MI6 ve CIA ortak bir operasyon düzenleyerek Mossad’ın İran’da bulunan nükleer bilimci casusunu ülkeden kaçırarak İngiltere’ye götürdü.

Dünya
13 Şubat 2019 Çarşamba

İngiliz Sunday Express gazetesinin haberine göre Mossad, İngiliz MI6 ve CIA ortak bir operasyon düzenleyerek Mossad’ın İran’da bulunan bir casusunu ülkeden kaçırarak İngiltere’ye götürdü.

Gazeteye göre nükleer bilimci / teknisyen olan casus 2012’de İran’ın Natanz Uranyum Zenginleştirme Tesisinin başında bulunan Mustafa Ahmedi Ruşen’in suikastında rol aldı. Ruşen, Tahran’da arabasına yerleştirilen bombanın patlaması ile öldürülmüştü.

Yıllardır İran’da bulunan ajan geçtiğimiz ekim ayında yakalanacağından endişe etmeye başladığını bildirdi. Böylece kendisini ülkeden çıkarmak için operasyon başlatıldı. Casus bir botla ülkeden çıkarılarak İngiltere’ye götürüldü. Casusun 2015’te İran ve Batı ülkeleri arasında yapılan nükleer anlaşma sonrası İran’ın nükleer programını iyi bildiği belirtildi. Bu sebeple İngiltere ve Amerika istihbarat örgütlerinin özellikle casustan bilgi almak istediği de vurgulandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün