Barış imamı Auschwitz’de

İmam Muhammed Tevhidi, Pazar günü sosyal medyada bir paylaşım yaparak, Auschwitz’de saygılarını sunan ilk Şii imam olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.

Dünya
6 Şubat 2019 Çarşamba

Ziyareti sırasında üzerinde ‘Hatırlıyoruz’ yazılı siyah bir tişört giyen, tanınmış Avustralyalı imam, sosyal medyada da Auschwitz’e giderek saygılarını sunan ilk Şii imam olmaktan gurur duyduğunu belirten bir paylaşım yaptı.

Pazar günü ziyaret ettiği ölüm kampından pek çok fotoğraf ve videoyla birlikte mesajını paylaşan imamın söz ve resimleri, sosyal medyada kısa sürede en çok görüntülenen haberler listesinde zirvelere oturdu.

Auschwitz’in ana giriş kapısının hemen önünde çektiği bir videoda İmam Tevhidi, “Antisemitizme karşı bir duruş sergilemek için buradayım. Burası Soykırım zamanında milyonlarca Yahudi’nin öldürüldüğü yer. Burası korkunç suçların işlendiği pek çok yerden sadece biri. Buradan bunun tekrar asla olamayacağı mesajını vermemiz çok önemli. Bunun gerçekleşeceği atmosfer bir daha asla yaratılmayacaktır. Bizler bir daha bu yola giden taşları asla döşemeyeceğiz” dedi.

Yahudilerden nefret etmeye programlı yetiştirilmiş Tevhidi, “Buraya gelip bu şekilde saygı göstermeyi hiç düşünmemiştim. Ben Yahudilerden ve Yahudi ulusundan nefret ederek büyütülmüş bir kişiyim. Fakat artık uyanmanın ve gerçekten insanoğlu olmanın zamanı geldi” dedi.

Videodaki konuşmasında Tevhidi ayrıca ABD meclisini de eleştirerek, kongrenin dikkatini Amerikan vatandaşlarına hizmet etmeye toplamasını ve meclisin Yahudilere karşı nefretini kusmak isteyen İslam yanlısı üyeleri için uygun bir platform haline getirilmemesi gerektiğini de vurguladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün