Göztepe Kültür Derneğinden açıklama

Toplum
28 Ocak 2019 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta gazetemizin ikinci sayfasında yer alan ‘Hemdat İsrael Sinagogunda Geleneksel Tu Bişvat kutlaması’ başlıklı yazıda Eli Arditi tarafından hazırlanan konuşma metnine istinaden Göztepe Kültür Derneği’nden gelen açıklamayı paylaşıyoruz.

“Şalom Gazetesi’nin 23.01.2019 tarih 3575 sayılı baskısının ikinci sayfasındaki ‘Hemdat İsrael Sinagogunda Geleneksel Tu Bişvat kutlaması’ başlıklı yazısına tekziptir.

Yazıda geçen ‘yeni Göztepe Kültür Merkezinin barınacağı’ ifadesi Göztepe Kültür Derneği dostlarını ziyadesi ile üzmüştür. Bu yazıdaki ilk hatalı ifade ‘yeni’ ifadesidir. Dernek sadece mekân değişikliğine uğramıştır. Hiçbir fikir, etkinlik ve vizyon değişikliğine uğramamıştır. Bir diğer hatalı ifade 1975 yılında kurulmuş olan derneğimizin adının Göztepe Kültür Merkezi değil, Göztepe Kültür Derneği oluşudur.

Ve son olarak hatalı ifade ‘barınacağı’ kelimesidir. Yeni yapılacak binanın derneğimiz için bir barınma yeri değil faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdüreceği bir lokal olması, Anadolu yakasındaki tüm kardeşlerimizin ortak arzusudur. 

Ayrıca Göztepe Kültür Derneği ve Hemdat İsrael (Bet El Sinagogu) Caddebostan’da iki ayrı inşaat yapılabilmesi için cemaatimizin inşaat komisyonu ile birlikte çalışmaktadır. Ruhsatlandırma tamamlandığında Anadolu Yakası için bir akar proje ve yeni bina gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır. Yeni yapılacak olan bina Göztepe Kültür Derneği ve Bet El Sinagogu için en etkili şekilde kullanıma açılması hedeflenmektedir.

Göztepe Kültür Derneği yönetimi olarak arzumuz bir an önce kendi lokalimize geçmektir.

Saygılarımızla.”