Şubat Ayının Vazgeçilmez Sebzesi Karnabahar

Çocuk-Aile
30 Ocak 2019 Çarşamba

RAYSA BÜYÜKBAHAR UZUNYOL

 

Lahanagillerin kralı karnabahar kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Karnabahar kanserden korumaya yardımcı olurken içerdiği lif ile uzun süre tokluk sağlar. Aynı zamanda, kolesterol seviyemizi de dengelemeyi destekler. Pratik ara öğün olarak karnabaharı çiğ tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Fakat bazı bireylerde çiğ karnabahar, içerdiği bileşimler ile gaz şikâyetlerine neden olabiliyor. Bu durumda, fırında, buharda veya haşlama pişirmeyi deneyebilirsiniz. Bizim ise pilav sevenlere şahane bir önerimiz var. İşte, karnabahar pilavı:

Karnabahar pilavı

Malzemeler

1 orta boy karnabahar

2 çorba kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı

Hazırlanışı

Karnabaharı pirinç taneleri boyuna gelene kadar robottan geçirin.

Kısık ateşte zeytinyağı ile birlikte karnabaharı yumuşak kıvama gelene kadar soteleyin.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR