RAYSA BÜYÜKBAHAR UZUNYOL
Lahanagillerin kralı karnabahar kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor. Karnabahar kanserden korumaya yardımcı olurken içerdiği lif ile uzun süre tokluk sağlar. Aynı zamanda, kolesterol seviyemizi de dengelemeyi destekler. Pratik ara öğün olarak karnabaharı çiğ tüketebileceğinizi biliyor muydunuz? Fakat bazı bireylerde çiğ karnabahar, içerdiği bileşimler ile gaz şikâyetlerine neden olabiliyor. Bu durumda, fırında, buharda veya haşlama pişirmeyi deneyebilirsiniz. Bizim ise pilav sevenlere şahane bir önerimiz var. İşte, karnabahar pilavı:
Karnabahar pilavı
Malzemeler
1 orta boy karnabahar
2 çorba kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
Hazırlanışı
Karnabaharı pirinç taneleri boyuna gelene kadar robottan geçirin.
Kısık ateşte zeytinyağı ile birlikte karnabaharı yumuşak kıvama gelene kadar soteleyin.