Filistinli kadının ölümüne neden olan taşı atan İsrailli genç cinayet ile yargılanıyor

Yaşı 18 yaşından küçük olan ve İsrail’de 60’nolu otoyolda giden Filistinli kadının arabasına taş atan İsrailli genç çocuk, İsrail mahkemesi tarafından cinayetle yargılanıyor.

Dünya
24 Ocak 2019 Perşembe

Ekim 2018’de Aisha El Ravi ,arabasına isabet eden taşın ön camını kırması sonucu kontrolü kaybeden arabanın  kaza yapması sonucu ağır yaralanmıştı. Ancak 47 yaşındaki kadın olay yerinden hastaneye bile varamadan yolda hayatını kaybetmişti.

İsrail polisi birden fazla İsrailli genci olay ile ilgili olarak tutukladı ve kazaya neden olan atılan taşı DNA incelemesine aldı. Şimdi taşın üstünde DNA’sı bulunan şüpheli genç, mahkemede cinayet ile yargılanıyor.

İsmi saklı 16 yaşındaki cinayet şüphelisi ilk sorgulamada sessiz kalmayı tercih etti ve olayların nasıl geliştiğini anlatmayı reddetti.  Ancak İsrail İç Güvenlik Kurumu Şin Bet’in çocuğun önüne fiziksel DNA kanıtlarını koymasından sonra Avukatı yolu ile açıklama yapmayı kabul etti.

Genç çocuk taşın üzerinde DNA’sının olmasını, o bölgede devamlı olarak dolaşması ile açıkladı.  Ancak polis henüz çocuğun açıklamasını tatmin edici bulmadı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün