Eilat, 2019’da ziyaret edilecek en iyi altıncı şehir seçildi

The New York Times’a göre İsrail kenti Eilat, 2019’da ziyaret edilecek 52 şehir arasında altıncı sırada yer aldı.

Dünya
23 Ocak 2019 Çarşamba

Basına yapılan bir açıklamaya göre, Kızıldeniz bölgesinin yüzlerce çeşit neon balığı, köpekbalığı ve vatozları ile en ilginç şehri olmasının yanısıra, Eilat’ın altıncı şehir olmasının asıl sebebi İsrail’in en güneyinde bulunan bu şehrinde yeni Ramon Havalimanının açılışı olduğu bildirildi.  

Gazete, Eilat’ın “yeni erişilebilir bir Kızıldeniz cenneti” olduğunu belirtti.

Turistler Münih, Frankfurt, Prag ve Londra dahil olmak üzere Tel Aviv’den charter uçuşlar yapmak ya da Negev çölünden uzun araba yolculukları yapmak yerine Avrupa destinasyonlarından direkt uçuşlarla Eilat’a 20 dakika uzaklıkta olan bu havaalanı sayesinde doğrudan Timna Vadisi’ne inebiliyorlar.

Bu havaalanı için, 2003’te Columbia Uzay Mekiği felaketinde ölen İsrail’in ilk astronotu Ilan Ramon ve altı yıl sonra F-16 savaş uçağının düşmesiyle ölen oğlu Assaf Ramon’un anısına Ramon ismi verildi. 

Havaalanı geçen temmuz ayında hizmete açıldı ve yaklaşık dört milyon turiste servis verebilecek kapasitede. 

Porto Rico, New York Times sıralamasında en üst sırada yer alırken, Hindistan’ın Karnataka bölgesinde zengin bir kültürel geçmişe sahip Hampi kasabası ikinci oldu. Kaliforniya’daki Santa Barbara, üçüncü sırada yer aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün