Yahudi Ajansına ilk kadın CEO

Uzun zamandır Yahudi Ajansı CEO’luğunu yürüten Alan Hoffmann’ın yerine, 47 yaşındaki Amira Aharonovich’in geçmesi kararlaştırıldı

Dünya
26 Aralık 2018 Çarşamba

Uzun zamandır Yahudi Ajansı CEO’luğunu yürüten Alan Hoffmann’ın yerine, 47 yaşındaki Amira Aharonovich’in geçmesi kararlaştırıldı. İsrail ile diaspora Yahudileri arasındaki ilişkiyi en iyi şekilde yürütmeyi hedefleyen Yahudi Ajansının genel müdürlüğüne getirilen Aharonovich, 20 yaşında askerlik görevini tamamladıktan sonra organizasyona katıldı ve ajansta üst yönetim pozisyonlarında çalıştı.

Kurumdan yapılan açıklamada, Josh Schwarcz’ın da dış ilişkiler müdürü olarak görev yapacağını belirtti. Schwarcz, 2001’den bu yana düzenlediği genel sekreter olarak da görev yapmaya devam edecek. Ajansın Başkanı Isaac Herzog, “Yahudi Ajansını önemli bir değişim dönemine doğru yönlendiriyorum. Amira’nın olağanüstü bir CEO olacağına eminim. Josh da, hem İsrail’de hem de dünyadaki yeni sorumluluk alanlarına liderlik etmek için deneyimini kullanacak” dedi.

İsrail’in İşçi Partisi’nin eski lideri olan Herzog, haziran ayında yönetim kurulu tarafından Natan Sharansky’nin halefi olarak seçilmişti.