Financial Times George Soros’u Yılın Adamı seçti

Mali piyasalar, borsa konularında dünyanın en prestijli yayın kuruluşlarından Financial Times, ‘liberal demokrasi ve açık toplum bayrağının taşıyıcısı’ olarak nitelediği George Soros’u Yılın Adamı olarak seçti.

Dünya
20 Aralık 2018 Perşembe

İngiltere’nin en saygın yayın kuruluşunun konu ile ilgili  açıklaması şöyle, “Soros hakkında son zamanlarda  antisemit amaçlı  öyle çok komplo  teorileri üretildi ki saymakla bitmiyor.  Bir gün bile aleyhinde konuşulmadan geçmiyor. Sosyal medyada, resmi açıklamalarda,  neredeyse her gün Soros’un küresel politikaları manipüle ettiğine dair  teoriler çıkarılıyor.” 

İngiltere’nin merkez politik görüşlü ve her zaman rekabetçi  pazar ekonomisini savunan gazetesinin Soros’u neden Yılın Adamı seçtiği hakkındaki açıklaması şöyle devam ediyor: “Soros’un temsil ettiği değerler; saydamlık, ifade-basın özgürlüğü, ve insan hakları sayesinde Özgür Dünya soğuk savaştan zafer ile çıkmıştı. Bugün bu değerler Rusya’dan ABD’ye Putin ve Trump politikaları dolayısı ile yine tehdit altında.” 

Geçtiğimiz günlerde Financial Times’a bir mülakat veren Soros,  özellikle  otoriter rejimlerin, Avrupa’da da popülist ve aşırı milliyetçilerin  hedefi olduğunu belirtmişti.

Soroz sözlerine şöyle devam etmişti: “ Neredeyse her problemden dolayı ben suçlanır oldum, isterdim ki bu kadar düşmanım olmasın, ancak bu kadar düşman aslında doğru olanı yaptığımın da bir göstergesi…”

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün