Chelsea: “Antisemitizme karşı en ağır yaptırımı uygulayacağız”

İngiltere’nin önde gelen futbol takımlarından Chelsea, geçtiğimiz hafta Budapeşte’de oynanan maç sırasında antisemit marşı söyleyenler arasında taraftarlarının olması durumda en sert önlemi alacaklarını açıkladı.

Dünya
19 Aralık 2018 Çarşamba

Geçtiğimiz perşembe Avrupa Ligi’nde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Tottenham takımıyla karşı karşıya gelen Chelsea taraftarlarının bir kısmının karşı takımın taraftarlarına yönelik antisemit sözler içeren bir marş söylediği duyuldu.

Ocak ayında kulüp içinde ve futbolda antisemitizme karşı bir farkındalık ve eğitim kampanyası başlatan kulübün Yahudi asıllı sahibi Roman Abravomiç de son yaşanan olaydan tiksinti duyduğunu vurguladı.

Takım sözcüsü yaptığı açıklamada “Antisemitizm ve diğer ırkçılık ya da din karşıtlığıyla ilgili her türlü ayırımcı hareket kulübümüzde ve taraftarlarımızın çoğunluğunca nefretle karşılanır. Camiamızda bu tarz olaylara yer yoktur. Bu durum, kulübün sahibinden, yönetim kuruluna, antrenörlerimizden tüm oyuncalarımıza kadar geçerlidir. Bunu çeşitli olaylarda açık ve net bir şekilde belirttik. Bu sözlerin yarattığı etkiyi anlayabilmek için beynini kullanmayan, antisemit ve ırkçı sözler söyleyen ya da eylemlerle bulunan kişiler takımımız adına utanç kaynağıdır. Kulüp bunu yapanlar hakkında gerekli işlemleri yapacak” ifadelerini kullandı.

Bu açıklama, Manchester City’nin siyahi oyuncusu Raheem Sterling’i taciz etmekle suçlanan dört taraftarın uzaklaştırma cezası almansın ardından geldi. Sterling, sık sık Instagram üzerinden medyayı siyahî oyunculara yönelik kullandığı dil nedeniyle eleştiriyordu.

Chelsea futbol takımı ve İngiliz polisi, Chelsea’nin kazandığı Premier Lig şampiyonluklarına gölge düşüren bu tarz ırkçı olaylara karşı birçok soruşturma başlatmıştı. Son yaşanan olayın da hakemin raporundan sonra UEFA tarafından araştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün