Tel Aviv’in iş kurma uzmanı Oren Simanian, İzmir Ticaret Odasını ziyaret etti

Tel Aviv Üniversitesinin girişimcilik merkezi Star TAU’nun kurucusu ve başkanı olan, yeni iş kurmak konusunda yatırımcılara danışmanlık yapan Oren Simanian, İzmir Ticaret Odasını (İZTO) ziyaret etti.

Toplum
4 Aralık 2018 Salı

İZTO heyetinin eylül ayı başında ziyaret ettiği Tel Aviv’de görüşerek  davet ettiği İsrailli girişimcilik duayeni Oren Simanian, İzmir’de ilgiyle karşılandı. Simanian’a ziyareti sırasında, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Aslanoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ve Meclis Üyesi Mehmet Özsaruhan eşlik etti. 

20 yıl boyunca  profesyonel futbol hakemliği de yapan Simanian, muhasebe ve ekonomi dallarında Tel Aviv Üniversitesinden lisans derecesine sahip.

Girişimci teknoloji firmalarının merkezi haline gelmiş İsrail’de onlarca firmanın ilk kuruluşunda danışmanlık yapmış olan Simanian yeni projeler için şimdiye kadar 20 milyon dolar sermaye toplamayı başardı.

İzmir’de düzenlenen Girişimcilik Eko-Sistem Çalıştayında konuşan Simanian gerçek iş insanının yapısını şöyle özetliyor:

“Hükümetler inovasyona yatırım yapmalı. Girişimcilere şehri temsil etmesi, yurtdışına gittiğinde de ilişkide kalınması ve böylece bir gün dönebilmesi için fırsat verin. İsrail’de kapanan firmaların bir kısmı özelde, bir kısmı kamuda faaliyet gösteriyor, ancak çoğu yeniden firma kurarak ekonomiye geri dönüyor. Bu durum, girişimcilik kültürünün yerleşmesiyle ilgili. Çünkü başarı hikayeleri kadar başarısızlık hikayeleri de çok önemli. Dediğim gibi zihin yapısı her şeydir. Değişime önce buradan başlamalıyız."

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün