İsrail, Türkiye’ye yeni büyükelçi atamayacak

İsrail, Türkiye ile olan diplomatik ilişkilerini ikinci katip seviyesine düşürdüğünü açıkladı. İsrail’de yayın yapan Channel 2 News’ın haberine göre, İsrail Ankara’ya yeni bir büyükelçi atamayacak ve ilişkiler daha düşük seviyeli bir diplomat ile gerçekleştirilecek. Benzer şekilde İstanbul’a da yeni bir konsolosun atanmayacağı duyuruldu.

Dünya
29 Kasım 2018 Perşembe

Haberi doğrulayan İsrail Dışişleri Sözcüsü Emmanuel Nahshon yaptığı açıklamada, İsrail’in Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerindeki insan gücünün Türkiye’nin aldığı kararların bir yansıması olduğunu belirtti ve bu durumun her iki taraf için daha iyi olduğunu belirtti. Bu sayede daha iyi ikili ilişkiler kurarak büyükelçi düzeyinde tam bir temsile ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. İsrail Dışişleri ayrıca, Türkiye’nin farklı ülkelerde düzenlediği resmi davetlerde İsrail’in düşük seviyeli diplomatlarca temsil edileceğini belirtti.

Türkiye ve İsrail, Mayıs ayında gerçekleşen Gazze olaylarının ardından, karşılıklı olarak ülkelerinde bulunan büyükelçi ve konsoloslardan bir süreliğine kendi ülkelerine dönmelerini istemişti. O zamandan bu yana Türkiye’nin İsrail’deki büyükelçilik ve konsolosluk pozisyonları ile, İsrail’in Türkiye’deki aynı pozisyonları boş bulunuyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün