Türk Yahudi toplumundan kısa kısa

Toplum
28 Kasım 2018 Çarşamba

İzel Rozental’in karikatür sergisi Ankara’da yoğun ilgi gördü

Gazetemiz Tünel’in Ucu Çizeri, Karikatürist, Yazar İzel Rozental’in karikatür sergisi 23 Kasım’da Ankara’da Karikatür Atölyesinde açıldı. Çok sayıda sanatsever ve Ankaralı sanatçıların büyük ilgi gösterdiği sergide Rozental kitaplarını da imzaladı.

Atölye kurucusu Emre Yılmaz açılış konuşmasında, “Sezonun beşinci sergisinde İzel Rozental’i ağırladığımız için çok mutluyuz. Rozental Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi. Dünyanın dört bir köşesinde sergiler, paneller ve etkinliklerde yer almakta. Atölyemize yapmış olduğu katkıdan dolayı kendisine teşekkür ederiz” dedi. İzel Rozental de “Böylesi sıcak bir ortamda sergi açtığım için çok mutluyum. Ankara seyircisinin ilgisi beni çok mutlu etti. Sergide yer alan çalışmalarımı zamansız çizimler olarak adlandırıyorum. Ne yazık ki her dönem konular geçerliliğini korumakta” dedi.

Rozental sergiden bir gün sonra Karikatür Atölyesinin öğrencileriyle gerçekleştirdiği atölye çalışmasında genç çizerlere karikatür macerasıyla ilgili bilgiler verip sergide yer alan karikatürlerinin okumalarını yaptı. Sergi 13 Aralık tarihine kadar sanatseverlere açık olacak. 

Lüset Kohen Fins İsrail’de üç workshop düzenledi

İsrail’deki Türkiyeliler Birliğinin konuğu olarak İsrail’e giden Lüset Kohen Fins, 19-20-21 Kasım tarihlerinde, üç ayrı etkinlikte, seminer ve workshop’lar düzenledi.

19 Kasım günü Türkiyeliler Birliğinin lokalinde düzenlenen etkinlikte Fins, dünyevi seçimler, öte âlem, kader, reenkarnasyon, bilim, kuantum ve hikâyelerin iyileştirici gücü üzerine bir konuşma yaptı. Konferans sonrasında yazar, yeni çıkan kitabı ‘Dahil’i imzaladı.

20 Kasım’da, yine İYT lokalinde gerçekleşen gecede, Lüset Kohen Fins, Tien Shan Metodu ile öykü, otobiyografi, röportaj, blog ve kısa hikâye oluşturma tekniği konularını anlattı. İzleyiciler arasında önemli sayıda yazar ve blogger’ın bulunması geceyi daha da ilginç kıldı.

21 Kasım’da herkese açık olan etkinlikte Fins katılımcıların sorularından yola çıkarak kader, reenkarnasyon, öte âlem konularını son derece akıcı bir üslupla dile getirdi.

Yazar, satılan kitapların gelirini İYT Burs Fonuna bağışladı. İYT Başkanı Ovi Roditi Gülerşen, Lüset Kohen Fins’e bir armağan sunmak üzere Onursal Başkan Dr. Selim Salti’yi davet etti. Salti, yaklaşan Hanuka Bayramı vesilesi ile ressam Jackie Arditty’nin imzasını taşıyan sevivon şeklindeki bir çalışmasını Fins’e takdim etti.

 

Alef Hanımları ile kültürel geziler

Alef Hanımlarının kültür turu bu kez rotayı Tarihi Yarımada’ya  çevirdi. Yaşadıkları şehri farklı bir gözle keşfetmek için yola çıkan hanımlar, Vezneciler’den Sultanahmet’e kadar uzanan parkurda, tercüman rehber Yusuf Bardavid’in akıcı anlatımlarını ilgiyle dinledi. İlk durak Mimar Sinan tarafından 1550 yılında İstanbul’un 3. tepesi üzerine yapılan Süleymaniye Camii oldu. Caminin bahçesinden görülen,  bir tablo tadındaki eski İstanbul manzarası herkesi büyüledi. Daha sonra Çemberlitaş’a doğru devam edildi. Yusuf Bardavid, Çemberlitaş sütununun altında bulunduğu iddia edilen kutsal emanetler hakkında bilgiler verdi. Sahaflar Çarşısı ve Kapalıçarşı’da yapılan kısa bir gezintinin ardından grup Beyazıt’a vardı. Beyazıt Camisinden sonra merakla bekledikleri Şerefiye (Teodosyus) Sarnıcına ulaşıldı. Modern bir tarzda inşa edilmiş dış cephe ve sarnıcın  restorasyon sonrası etkileyici bir derinlik sergileyen iç kısmında zaman geçiren Alef Hanımları, Sultanahmet’te verilen yemek molasının ardından geleneksel Türk tatlılarının tadına bakmayı da ihmal etmediler. Günün sonundaki ilginç anlatımlardan biri de  4. yüzyılda ‘Dünya merkezi alameti’ olarak Büyük Konstantin tarafından dikilen Milion Taşı önünde gerçekleşti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün