Abdulfettah Sisi: “İsrail ile barış anlaşmamız sağlam ve kalıcı”

Pazar günkü konuşmasında Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah el-Sisi, “İsrail ile olan barış anlaşmamız sağlam ve kalıcıdır” dedi ve neredeyse 40 yaşında olan anlaşmayı çoğu Mısırlının da desteklediğini belirtti.

Dünya 0 yorum
7 Kasım 2018 Çarşamba

Şarm El-Şeyh’deki Dünya Gençlik Forumunda konuşan el-Sisi, “Mısır eski Başkanı Enver Sedat barış ile ilgili düşüncesini duyurduğunda, bu fikrin bir gün bu kadar geniş topluluklar tarafından kabul göreceğini kimse düşünmemişti” şeklinde ekledi.  Bir Mısırlı diplomattan gelen bilgiye göre, Sisi bu yorumları, Mısır’ın yeni İsrail Büyükelçisi Kaled Azmi’nin pazar günü İsrail’e gitmesinin ardından yaptı. Azmi, güven mektubunu İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin’e sunmasının ardından görevine başlayacak.

Mısır, aylardır Hamas ve İsrail arasında, zaman zaman nerdeyse savaş noktasına gelen ve ölümlerin yaşandığı, İsrail-Gazze sınır çatışmalarını sakinleştirmek için çalışıyor. Mısır, bu arabuluculuğun yanı sıra, Batı Şeria’daki Filistin Yönetimi ile Gazze’nin yönetimini 2007’de ele geçiren Hamas’ı da birleşme konusunda ikna etmek için uğraşıyor.

 

1 Yorum