New York’ta Ortodoks Yahudiler arasında kızamık salgını yetkilileri alarma geçirdi

New York Sağlık Departmanı, Brooklyn’deki Ortodoks Yahudi çocukları arasında kızamık salgınında durumun ciddi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Dünya
7 Kasım 2018 Çarşamba

New York Sağlık Departmanı, Brooklyn’deki Ortodoks Yahudi çocukları arasında kızamık salgınında durumun ciddi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

New York Şehri Sağlık Departmanı Brooklyn’de yaşayan Ortodoks Yahudi Toplumunu kızamık salgınına karşı uyardı ve ailelere çocuklarını aşılanmaları için çağrıda bulundu.

Cuma günü yaptığı açıklamada on bir yeni kızamık vakasına rastlandığı, böylelikle Ortodoks bölgeleri olarak bilinen Williamsburg ve Borough Park civarında toplam 17 çocuğun kızamık hastalığına yakalandığına dikkat çekildi.

Vakalardan üçünün, hastalığı İsrail ziyaretleri sırasında kaptığı ve bunun da hastalığın büyük ölçüde salgıda dönüşmesine neden olduğu açıklandı. Departmandan yapılan yazılı açıklamada, “Bu vakalara ek olarak salgını okullarda aşıları eksik ya da hiç yapılmamış çocuklar da tetikliyor” ifadeleri yer aldı.

Sağlık çalışanları ve cemaat üyeleri de Ortodoks bölgelerde çocukların aşılanma oranlarının düşük olduğuna dikkat çekti. Halk Sağlığı yetkililerine göre Ortodoks kesimlerde aşıyla ilgili asılsız söylentilerin en başında aşırı muhafazakâr Yahudilerin, cemaatlerinin toplumun diğer kesimlerinden izole olmaları sayesinde hastalıktan korundukları gibi yanlış bir algıya sahip oldukları yer alıyor.

Bu nedenle Sağlık Departmanı yetkilileri, yerel sağlık çalışanları ile bir araya gelerek Ortodoks gazetelerinde ve dini okullarda aşı karşıtı çıkan söylentileri engellemek ve aşının önemini vurgulamak için çalışmalar yürütüyor.