Ben Shapiro: “İsrail Batı Medeniyetinin koruyucusu”

Henüz 34 yaşında olan konservatif Yahudi asıllı yorumcu ve blog yazarı Ben Shapiro, ABD medyasındaki yükselişini sürdürüyor.

Dünya
5 Kasım 2018 Pazartesi

Kariyerine 17 yıl önce  gazetelere köşe yazıları yazarak başlayan Shapiro, bugün kendi haber sitesi Daily Wire’ın sahibi. Podcast olarak yayınlanan The Ben Shapiro Show’un takipçi sayısı ise milyonlarla ölçülüyor.

Shapiro,  bir dönem  kendisine alternatif sağ sıfatını yakıştıran Breitbart sitesinin editörü olarak çalışmış   2016 yılında ise  sitenin yönetim kurulu başkanı  Steve Bannon’la kavga ederek istifa etmişti.

Shapiro istifa gerekçesini ise sonunda ABD Başkanı Donald Trump’a danışman olan Bannon’un  online gazeteyi Trump’ın özel yayın kuruluşuna çevirmesi olarak açıklamıştı.

2016 yılının sonunda Yahudi kuruluşu İftira ve İnkarla Mücadele Cemiyeti ADL, Shapiro’yu, ABD’de Yahudi gazeteciler içinde internet ortamında  en çok hedef alınan gazeteci olarak deklare etmişti.

Shapiro hem sağ hem de sol kanattan büyük tepki almakta olan bir gazeteci. Soldan tepki alması konservatif bir görüşü benimsediği için. Ancak gerektiğinde  Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’ı da eleştirmekten çekinmeyen Shapiro sağcıların oklarına da hedef oluyor.

Dindar bir Yahudi olmasına rağmen gazeteciliğini İsrail ve Ortadoğu ile sınırlı tutmayan, ABD’nin yerel problemlerini de gazeteciliğinin konusu yapan Shapiro, İsrail için son yazısında şöyle konuşuyor:  “İsrail müthiş bir ülke. Dindar bir Yahudi olarak elbette o topraklar bana ve düşüncelerime büyük bir etki yapmıştır.”

Ancak Shapiro’nun görüşleri dini görüşün de ötesine gidiyor, Shapiro şöyle özetliyor: “İsrail Batı Medeniyetinin ve liberal değerlerin dünyanın en şiddet dolu bölgesinde başarı ile var olabileceğinin en büyük kanıtıdır. Onun için de müthiş bir ülkedir.”

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün