İran siber bir saldırıya uğradığını kabul etti

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran’a yapılan siber saldırıyı Twitter paylaşımında şöyle yorumladı: “İnanılması güç bir tesadüfler zincirinde stratejik bilgisayarlar bozuluyor. Yoksa Mossad, bir dizi kronolojik programla 2015 Nükleer Anlaşmasını sona erdirmek mi istiyor?”

Dünya
5 Kasım 2018 Pazartesi

Media Line haber sitesinin bildirdiğine göre, İran’ın stratejik bilgisayar ağları son günlerde şimdiye kadar benzeri görülmemiş bir siber saldırıya maruz kaldı. İranlı yetkililer geçmişte Stuxnet adlı virüsü başarılı bir şekilde bertaraf ettiklerini ancak şimdiki saldırının verdiği zarara engel olamadıklarını belirtti. Ancak İranlılar sistemin gördüğü zarar konusunda ayrıntılı bir bilgi vermekten kaçınıyor.

İsrail siber güvenlik firması Cymulate’nin Genel Müdürü Eyal Wachsman, Media Line sitesine verdiği demecinde, İran’ın yıllardır dünyanın her yerinde sivil ve askeri hedeflere bombalar ve ateşli silahlarla  fiziksel -terörist saldırılar yaptığını ancak son zamanlarda savaşı siber dünyada da sürdürdüğünü belirtti.

Wachsman şöyle devam etti: “Siber savaşın büyük ustaları ABD ve İsrailli bilgisayarcılar İran’ın yaptığı siber saldırılara cevap vermiş olabilir.”

İsrail ise konu hakkında hiçbir açıklama yapmıyor. Sessizliğini koruyor.

Geçmişte İran’ın nükleer saflaştırma tesislerindeki bilgisayarlara yapılan siber  saldırılar, dönme hareketi ile uranyumu saflaştıran santrifüjleri idare eden sistemlere yapılmıştı. Sisteme giren virüs program, santrifüjün hızını yavaşlatmakta dolayısı ile saflaştırma prosesini  de sabote etmekte.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün