“Yahudi düşmanı babamıza oy vermeyin”

ABD’de 6 kasımda yapılacak ara seçimlere, halk, antisemit saldırılar, bombalı mektuplar, aşırı sağcı politika suçlamaları arasında giriyor.

Dünya
2 Kasım 2018 Cuma

 Missouri’de  Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçi Adayının çocukları babalarının Yahudi düşmanı olduğunu iddia ederek halktan oy vermemelerini istedi.

Steve West adlı adayın çocukları basına verdikleri söyleşide, babalarının radyo programlarında Yahudiler hakkında komplo teorilerini desteklediğini, ırkçı yorumlar yaptığını, her fırsatta Yahudileri sevmediğini belirterek seçmenleri uyardı.

Adayın üç çocuğunun ortancası olan Andy West, Kansas City Star gazetesine verdiği söyleşide kardeşleri adına da şöyle konuştu: “Benim Babam fanatik bir kişi. Kesinlikle engellenmeli. Onun ideolojisi tamamen nefret dolu. Seçilmesi çılgınlık olur. Onu seçersek  Yahudilerin yurttaşlık haklarına bile sahip olmamalarını söyleyen bir adam kamu görevlisi olacak.”

Diğer kız kardeş Emily West ise babasının bir ırkçı olduğunu belirtirken, üçüncü erkek  kardeş Andrew, babasının Pittsburgh sinagogu katili ile aynı görüşte olduğunu savundu.

Kansas City Star gazetesinin haberine göre, Cumhuriyetçi aday West çocuklarının bu tutumunu  eski karısının onları yönlendirmesine bağlıyor.  West  önümüzdeki salı günü yapılacak seçimlerde şu anki Missouri Temsilciler Meclisi üyesi Jon Carpenter ile mücadele edecek.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün