Dans bahane, birlikte olmak şahane

GKD 30+ Rishonim DansTakımı, Ceni Halet çalıştırıcılığında yeni dönem için çalışmalarına geçtiğimiz pazar günü hem eski üyeleri hem de yeni üyeleri ile başladı.

Toplum
24 Ekim 2018 Çarşamba

Rana Halet

 

Eski dansları tekrar eden GKD 30+ Rishonim Dans ekibi, yeni dans öğrenmenin de keyfine vardı. Çalışma öncesi Ceni Halet ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

Kendinden ve dans tutkundan bahsedebilir misin?

Dans benim için gerçekten bir tutku. Bu tutku çok küçükken katıldığım bale kursu ile başladı ve Göztepe Kültür Derneğinde büyüdü. Şu günlerde işimi de dans üzerine kurmaya başladım, çeşitli organizasyonlarda koreograf olarak görev aldım. Bar mitsva, bat mitsvalara ve düğünlere de dans hazırlıyorum. Dans etmek kadar öğretmeyi de seviyorum. Bildiklerimi herkes bilsin ve hep birlikte dans edelim istiyorum. Bu büyük bir keyif…

Rishonim ekibini ve kuruluş amacını anlatabilir misiniz?

Aslında bu ekip yaklaşık 9-10 senedir dernekte dans ediyor ve çeşitli gösterilere katılıyor. Kuruluş aşamasında sadece yeni danslar öğrenmek için toplanmaya başlamıştık. Sonra derneğin çeşitli gösterileri ve faaliyetlerinde dans etmemiz için teklif geldi. Biz de tabii ki hayır demedik. Gösteriye de çalışsak, sadece kendi içimizde de dans etsek hep çok eğlendik. Bence işin en önemli yanı, eğer bir işi eğlenerek yaparsanız büyük keyif alırsınız. Özellikle sahnede eğlenebilirseniz, hem hiçbir hatanız göze batmaz, hem de sizi izleyenler eğlenmiş olur. Rishonim ekibi bu sene hem eski dansları tekrar edip hem de yeni danslar için çalışmaya başladı. Bu sene de yine Göztepe Kültür Derneğinin hazırlayacağı dans gösterisinin içinde olmayı planlıyoruz.

Son olarak başka iletmek istediklerin var mı?

Buradaki esas amacımız dans etmek ama aynı zamanda güzel bir ekibin parçası olmak, birlikte olmaktan keyif almak ve farklı sosyal aktiviteler yapmak. Ayrıca çalışmalarımızda ciddi anlamda da hareket etmiş oluyoruz. Eğer ekibimize katılmak isterseniz çalışmalarımız ile ilgili GKD Sekreterlikten bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün