Alman Yahudi Cemaatinin lideri Yahudi mi?

Almanya’nın Hamburg şehrinin yakınlarındaki Pinneberg Yahudi Cemaatinin uzun yıllardır başkanlığını yapan 71 yaşındaki Wolfgang Seibert’in Yahudi olmadığı iddia edildi.

Dünya
23 Ekim 2018 Salı

Almanya’nın ünlü yayın kuruluşu Der Spiegel, yaklaşık 250 kişilik Pinneberg Yahudi Cemaati Başkanının, belirtiği gibi savaş sonrası Yahudi kimsesizler kampında doğmadığını aslında vaftiz edilmiş bir Protestan olduğunu yazdı.

Seibert  basına bir açıklama yaparak Dergi’nin tüm iddialarını reddetti ve konuyu avukatı ile görüşeceğini belirtti. Seibert, Yahudi cemaati lideri olarak maaş almıyor ancak kontrolü altında mali fonlar bulunuyor. Seibert, şimdiye kadar yaptığı açıklamalarda savaş sonunda kimsesizler kampında doğduğunu ve büyükannesinin ise bir Auschwitz kurtulanı olduğunu belirtiyordu. Ancak gazeteci Martin Doerry ve Moritz Gerlach’ın bulduğunu iddia ettiği belgelere göre, Seibert 16 Ağustos 1947’de Frankfurt’ta Protestan bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Vaftiz edilen Seibert’in büyükanne ve büyükbabası da Protestan idi.

Dergi ayrıca Seibert’in baba tarafından büyükbabasının savaş sırasında bir Alman çavuşu olduğunu babasının da bir er olduğunu belirtti. Dergi’nin yazdığına göre Seibert, Yahudi cemaati lideri olmadan evvel de sahtekarlıktan hüküm giymiş ve hapis yatmış.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün