Hamas Lideri: “Artık savaş istemiyoruz”

Gazze sınırında İsrail ile çatışmalar sürerken, Hamas Lideri Yahya Sinvar, İsrail vatandaşlarına Yedioth Aharonot aracılığı ile mesaj gönderdi: “Artık savaş istemiyorum.”

Dünya
4 Ekim 2018 Perşembe

Yedioth Aharonot gazetesinden Francesca Borri,  Gazze’de  Yahya Sinvar’a zor sorular sordu.  İsrail hapishanelerine 22 yıl geçirmiş ardından Şalit anlaşması ile  yedi yıl  önce serbest kalmış Sinvar, artık savaşın kimseye bir yararı olmadığını belirtti.  İşte Sinvar ile İsrailli gazeteci arasındaki diyalogdan önemli bölümler: 

Niçin başka bir gazeteye değil de İsrail gazetesine konuşmak istediniz? 

Artık değişim için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 

Bir fırsat mı, şimdi mi? 

Evet şimdi. 

Ancak şu anki duruma bakacak olursak neredeyse bir savaş çıkmak üzere… 

Yeni bir savaş kimseye fayda getirmeyecek. Özelikle de bize. Kim sapanlarla nükleer bir süper güçle çatışmak ister? Savaş bir sonuca varmıyor. 

Ancak siz tüm hayatınız boyunca hep savaş içindeydiniz. 

Artık mücadeleyi bırakacağım demiyorum. Savaş istemiyorum demek istiyorum. Abluka kalksın istiyorum. İlk amacım her zaman halkımı savunmak korumak ve özgürlüklerini geri kazanmak olmuştur. 

Gazze’de halkın yüzde 80’i insani yardımla yaşıyor, halkın yüzde 50’si ise açlık sınırında.  Sizce bu sorumluluğu yerine getirebildiniz mi? 

Bunun sorumluluğu sınırları kapayanlara ait, açmaya çalışanlara ait değil.  Benim görevim şu anda görüşerek  ablukayı kaldırmaya yardım edecek herkesle diyalog sağlamak. Halihazırda zaten Gazze patlamak üzere.

 

Ancak Sinvar,  ateşkes konusunda sorulan soruya kesin bir cevap vermekten kaçındı. Sinvar’a göre, her iki tarafın ateş kes konusunda anlaşmaları, abluka sürdüğü süresince imkansız.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün