Kuzguncuk Sinagogunda Oşana Raba kutlaması

Roş Aşana’da yazılan yazgıların son olarak üstüne mühür basıldığı bayram olan Oşana Raba, Kuzguncuk Sinagogunda yoğun bir katılımla kutlandı.

Toplum
3 Ekim 2018 Çarşamba

Kuzguncuk Sinagogu Başkanı Beto Adato kutlama sırasında kürsüdeki yerini alarak, İstanbul’un çeşitli semtinden gelenlere yönetim kurulu adına memnuniyetlerini ifade ettikten sonra herkesin bayramını kutladı. Akabinde söz alan Haham Akaal Rav Leon Adoni öncelikle TYT Başkanı İshak İbrahimzade’ye, Başkan Vekili Jojo Nasi’ye, hazanlar Davit Uçki ve Avi Uçki’ye, Kuzguncuk Sinagog Başkanı Beto Adoto’ya canla başla gösterdikleri başarılı çalışmalarından dolayı övgü dolu sözler söyledikten sonra, Oşana Raba Bayramı’nın anlamını aktardı. Edilen önemli bir duanın açıklamasını da yaptıktan sonra Simha Tora hakkında bilgiler verdi ve ‘Sefer Tora’ ile ilgili gerçek bir hayat hikâyesini paylaştı. Holokost zamanında geçen bu mucizevi öykü dinleyenleri derinden etkiledi. Ardından kürsüye gelen İbrahimzadeh bayram hakkında mesaj içeren nükteli ve didaktik sözler ettikten sonra, “Asıl şimdi başlıyoruz. Birbirimize destek olarak yapacağımız her davranış aynen Sefer Tora’da oluşan bir hatayı anında düzeltmek niteliğinde. Önce kendimizden başlayalım. Düzeltemeyecek durumdaysak yardım isteyelim ve yardım isteyenlere de destek olalım ki seneye Roş Aşana’da sınavı başarı ile geçebilelim” dedi.

Dua bitiminde hep birlikte neşe içinde sukada oturuldu. Kutsiyet barındıran bir ortamda, içine dualar ve sevgi katılan yemekler yenildi. Dayanışma, birliktelik güzelliği bir kez daha bu kutsal mekânda yaşanmış ve paylaşılmış bulunuldu.