Ağırdan alan Romanya nihayet Holokost kurbanlarına tazminatlarını ödüyor

Romanya, Holokost kurbanlarına tazminat ödeme konusunda yıllarca direnip konuyu sürüncemede bıraktıktan sonra, eski müttefiki Nazi Almanya’sı ve işbirlikçileri tarafından soykırıma uğramış kurbanları için tazminat ödemelerini son dönemde hızlandırdı.

Dünya
26 Eylül 2018 Çarşamba

World Jewish Restitution Organization (WJRO - Dünya Yahudi Tazmin Kurumu) Romanya hükümetinden aldıkları tazminat ile, bayram dönemi öncesinde 142 ihtiyaçlı Holokost kurtulanına ekstra ödeme yapabildiğini açıkladı.

WJRO,  aralarında 104 yaşında bir İsraillinin de içinde bulunduğu 142 Romanyalı Holokost kurtulanının son tazminat ödemesinden faydalandığını belirtti. 

WJRO’ya göre, Romanyalı Holokost kurtulanları 2015 senesinden beri toplam 10 milyon dolara tazminat aldı. Geçen üç sene içinde, İsrail’de yaşayan 1393 ihtiyaçlı Holokost kurtulanının her birine 1.900 dolardan civarında ödeme yapıldı. 

2017 senesinde, İsrail ve Romanya’nın dışında yaşayan Romanyalı Holokost kurtulanları için de tazminat ödenmesine karar verildi ve 600 bin dolar bu kişiler arasında bölüştürüldü. Aynı gruba bu sene içinde 1,3 milyon dolar daha verilmesi planlanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün