Belçika, teröristleri onurlandıran Filistin okullarına yardımı kesti

Belçika hükümeti, Filistin Eğitim Bakanlığı ile bölgede yeni okul inşaatlarına mali kaynak sağladığı işbirliğine, bakanlığın teröristlere itibar ettiği gerekçesiyle son verdi.

Dünya
20 Eylül 2018 Perşembe

Bir Avrupa ülkesi tarafından ilk kez yapılan uygulamayı duyuran Belçika Eğitim Bakanlığından, “Okul isimleri terörizmi yüceltmek için kullanıldığı sürece Belçika, Filistin Eğitim Bakanlığı ile daha fazla birlikte çalışamayacak ve yeni okulların inşaatı için mali destek vermeyecektir” şeklinde açıklama yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Belçika, Batı Şeria’da inşa edilecek iki Filistin okulu için ayırdığı 3,8 milyon ABD dolarlık bütçeyi, okullara sivil Yahudileri öldürmüş bir teröristin adının verileceğinin bilgisi üzerine dondurmuştu. Açıklamada ayrıca Belçika hükümetinin bu okulların isimlerinin değiştirilmesi için pek çok kereler uyarıda bulunmasına rağmen çabaların sonuçsuz kaldığı ve bunun sonucunda işbirliğine son verildiği de belirtildi.

2013 yılı sonrasında Belçika’nın mali desteği ile Hebron’da inşa edilmiş bir okulun adı değiştirilerek okula, 1978’de aralarında on üçünün çocuk olduğu toplam 38 sivilin ölümüyle sonuçlanan terörist otobüs kaçırma olayının faillerinden Filistinli terörist Dalal Mughrabi’nin adı verilmişti. Okul aslen, 2013 yılında Beit Awwa Kız İlkokulu olarak hizmete girmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün