Filipinler Devlet Başkanı Duterte: “Bir Daha Asla”

“Hitler’in Yahudileri katlettiği gibi eroinmanları da katletmek gerek” sözleri ile dikkat çeken Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Kudüs’teki Soykırım Müzesi Yad Vaşem’i ziyaret etti.

Dünya
4 Eylül 2018 Salı

Yukarıdaki sözleri için daha sonra özür dileyen Başkan Duterte geçtiğimiz pazartesi günü Holokost müzesini ziyaret ederek savaşta katledilen 6 milyon için çelenk bıraktı.

Çelenk bırakma töreninde Duterte’ye  Yahudi asıllı ilk eşi Elizabeth Abellana Zimmerman’dan olan kızı Sara da eşlik etti.  Duterte, Yahudi geleneklerine göre, annesi dolayısı ile Yahudi sayılan kızı ile birlikte müzenin Hatıra Salonunda, Sonsuzluk Ateşini yaktı.

İsrail tarihinde ilk defa Filipinler’den bir devlet başkanı ülkeyi resmen ziyaret etmesine rağmen İsrail Dışişleri Duterte’nin ziyaretini fazla ön plana çıkarmamaya çalıştı.  İsrail basınının bildirdiğine göre, ziyaret sırasında İsrail Devlet Basın Bürosu da kapalı kaldı.

Duterte’nin ülkesinde muhalif ve suçlulara karşı kullandığı insanlık dışı taktikler dünyada tepki alıyor. Dolayısı ile İsrail dışişleri de  özellikle solcu basından fazla tepki almamak için çeşitli tedbirler aldı. Duterte’nin kaldığı Ramada Otelinde yaptığı konuşmaya İsrailli gazeteciler  alınmadı.

Duterte’nin konuşmasını İsrail’de çoğu temizlik ve yaşlı bakım sektöründe çalışan yüzlerce Filipinli dinledi.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün