15 Haziran 2021 Salı 16:51
Mett Hotel
Mett Hotel

SÜT VE PEYNİR İÇERİKLİ ÇAY SAATİ TARİFLERİ

Şavuot bayramında evinize tat getirecek kolay tarifler Genç Mutfak lezzetiyle sizlerle…

Genç Mutfak 1663 görüntüleme
17 Mayıs 2021 Pazartesi

Orli Güner

Baharın vermiş olduğu enerji ve yaz aylarına duyduğumuz özlem ile birlikte, günümüzün modern tariflerini sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Süt ve peyniri konu aldığımız bu yazıda, hafif malzemelerin oluşturduğu büyüleyici lezzetleri bulabilirsiniz. Deneyen herkese afiyetler diliyoruz.

  • Peynirli Kiş

Hamuru için;

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz 

100 g tereyağı 

½ çay bardağı soğuk su

İç harcı için;

 

2 adet yumurta sarısı

1 adet kutu krema

Keçi peyniri

Kaşar peynir

Tuz, beyaz biber ve muskat rendesi

Çeri domates

Un ölçüsünün bir miktarı göz kararı ayırılır. Geri kalanın içerisine, tuz ve soğuk tereyağı katılır, karıştırılır. Hamur toplanmaya başladıktan sonra su ilave edilir, yoğurulur. Ele yapışıyorsa kalan un da eklenmelidir.  Pürüzsüz kıvam yakalandığında streç filme sarılarak buzdolabına kaldırılır, 20-30 dakika kadar dinlendirilir. İç harcı için krema ve yumurta sarıları çırpılır.  İçerisine baharatlar ve rendelenmiş peynirler eklenir, kenarda bekletilir. Kullanılacak kalıp, tereyağı ile kaplanıp unlanmalıdır. Böylece çıkartırken zorluk yaşamazsınız. Kiş hamuruna un serpilerek açılır. Ardından kalıba yerleştirilir ve aldığı kadar sıvı malzeme ile doldurulur. Yarıya bölünmüş çeri domateslerle süslenir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

 

  • Tiramisu Topları

 Malzemeler;

 1 paket kedi dili bisküvi (200 g)

½ çay bardağı ılık su

2 tatlı kaşığı granül kahve

1 kutu labne peyniri (200 g)

3 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket vanilya

Üzeri için;

Kakao

Kedi dili bisküviler robottan geçirilerek ufalanır. Granül kahve su içerisinde açılarak bisküvilerin içerisine ilave edilir ve karıştırılır. Bir müddet buzdolabına kaldırılarak yumuşaması sağlanır. Bu sırada labne peyniri, pudra şekeri ve vanilya çırpılarak krema kıvamına getirilir. Tüm malzemeler birleştirilir, ortaya çıkan hamurdan küçük parçalar koparılır. Lokmalık toplar yapılarak kakaoya bulanır. Soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

  • Peynirli Sufle

Malzemeler;

3 adet yumurta

¾ su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 su bardağı beyaz peynir

1 su bardağı kaşar peyniri

(İsteğe göre çedar peyniri de ilave edebilirsiniz.)

Yumurta sarıları, beyazlarından ayrılır. Süt ile açılır ve içerisine un ilave edilir. Homojen olana kadar karıştırılır. Yumurta beyazları temiz bir kaba alınır, çırpılarak köpürtülür. Önceden hazırlanan harca iki kerede eklenir, söndürmeden karıştırılır. Rendelenmiş peynirler katılır. Ardından sufle kaplarına paylaştırılarak 190 derecelik fırında pişirilir. Sıcakken sunulur.

Bu tariften 6 porsiyon elde edebilirsiniz.

 

  • San Sebastian Cheesecake

Malzemeler;

500 g krem peynir

175 g (yaklaşık 1,5 su bardağı) pudra şekeri

3 adet orta boy yumurta

1 adet kutu krema (200 g)

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

2 paket vanilya

Krem peynir ile pudra şekeri mikserlenir. Krema kıvamına geldiğinde yumurtalar eklenmeye başlanır. İlk iki yumurta katıldıktan sonra, çırpma teliyle karıştırılmaya devam edilir. Önce krema, ardından nişasta ve vanilya elenerek ilave edilir, yedirilir. Kelepçeli kek kalıbının içerisine yağlı kâğıt konulur. Hazırlanan harç aktarılır. Hava boşluğu kalmaması için tezgâha birkaç kere vurulduktan sonra, 200 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Oda ısısına geldikten buzdolabına kaldırılır ve bir gün kadar dinlendirilir. Dilimlenerek servis edilir. (Bu tariften 6 ile 8 arasında dilim çıkartabilirsiniz. Videoda 18 cmlik kek kalıbı kullanılmıştır.)

San Sebastian yemek yapım videosuna YouTube Şalom TV kanalımızdan da ulaşabilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün
Yorum Yapmak için üye girişi yapın!Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor...
Üye Girişi yapmak için Tıklayın

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şalom TV GZ

MOZOTROS AİLESİ - İrvin Mandel

MOZOTROS AİLESİ - İrvin Mandel

TÜNELİN UCU - İzel Rozental

TÜNELİN UCU - İzel Rozental