14 Nisan 2021 Çarşamba 14:02
Beymen 5-20Nisan
Beymen 5-20Nisan

GENÇ MUTFAK´TAN PONÇİK (SUFGANİYOT) TARİFİ

Hanuka Bayramımız yaklaşıyorken dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ponçikler (sufganiyot) olmazsa olmazlar arasında... Üstelik çok lezzetli bu tarifi evde uygulamak da bir o kadar kolay!

Genç Mutfak 6525 görüntüleme
8 Aralık 2020 Salı
Orli Güner
Hamuru için: 2 ajda (büyük boy) çay bardağı ılık su,
2 paket kuru maya (12 gr),
2 yemek kaşığı şeker,
1 kahve fincanı sıvı yağ,
1 yumurta, 1 paket vanilya,
İsteğe göre limon kabuğu rendesi,
4,5 - 5 su bardağı kadar un (elenmiş)
Kızartmak için: sıvı yağ,
İç dolgusu için: tercih ettiğiniz marmeladı kullanabilirsiniz,
Üzeri için: pudra şekeri.
Kuru maya, ılık su ve şeker ile açılır.
• İçerisine yağ, yumurta ve limon kabuğu katılır, karıştırılır.
• Homojen hale geldikten sonra vanilya eklenir.
• Bu aşamada un kontrollü şekilde ilave edilmelidir.
• Hamur kıvam alana kadar yoğurulur, yuvarlanır.
• Üzerine un serpilir ve hava almayacak şekilde örtülerek (1 saat) mayalanmaya bırakılır.
• Dinlenen hamur, unlanmış tezgâha alınır. Oklava yardımıyla açılır.
• Bardak veya kalıp kullanılarak kesilir, şekillendirdikten sonra ikinci mayalama gerçekleştirilir. (30 dakika)
• Kızartılmış derin yağ içerisinde renk alana kadar pişirilir.
• Kâğıt havlu üzerine alınarak fazla yağından arındırılır.
• Soğuduktan sonra, içleri istenilen marmelat ile doldurulur.
• Pudra şekeri serpilerek servis edilir. *Bu tariften 30 adet Sufganiyot elde edebilirsiniz.
 
 
 
 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün
Yorum Yapmak için üye girişi yapın!Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekiyor...
Üye Girişi yapmak için Tıklayın

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

GZ

TÜNELİN UCU

TÜNELİN UCU

MOZOTROS AİLESİ

MOZOTROS AİLESİ