Küresel yemek israfıyla mücadele

Dünya çapında yapılan araştırmalar, üretilen tüm besinlerin tahminen üçte birinin çöpe gittiğini ortaya koyuyor.

Ekonomi
3 Temmuz 2019 Çarşamba

Oysa, uzmanların görüşüne göre, yemek artıklarının yalnızca 1,3 milyar ton azaltılması, bir milyar insanın beslenmesi için yeterli olacak. Bu nedenle, yemek israfının azaltılması Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerinin temel odak noktası haline geldi. İsrail’de geliştirilen teknolojik gelişmeler gezegenin bu kritik öneme sahip hedefi başarma yolunda büyük ilerleme kaydetmesine yardımcı oluyor.

AgTech merkezi ve gıda teknolojisinde öncü yenilikçi olarak bilinen İsrailli şirketler, yemek israfıyla savaşma amacıyla öncü çözümler üretmek için bu alanlardaki teknik bilgilerini geliştiriyorlar. Bunlar arasında, besinleri daha uzun süre taze tutan akıllı kaplamalardan son dağıtım zorluklarının üstesinden gelmek için tasarlanmış eşsiz teknolojilere kadar pek çok örnek mevcut.

Gıda ihtiyacı artıyor

2050’ye kadar 9,8 milyara yükselmesi beklenen küresel nüfusla birlikte önümüzdeki 30 yılda dünyada beslenmesi gereken yaklaşık iki milyar insan daha olacak. Yemek israfının azaltılması, artan nüfusun ihtiyaçlarının akıllıca ve sürdürülebilir bir biçimde karşılanmasında temel bir öneme sahip olacaktır. Genç-Yenilikçi Ulus’un gıda teknolojileri ve AgTech ekosistemleri bu zorluğa kafa tutuyor.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün