Şef Omri Magal İstanbul’da Gastronomi buluşmasındaydı

15 Ocak’ta mutfakta ünlü yemek sanatları okulu Le Cordon Bleu İstanbul, Palais de France salonunda ‘Atıksız Mutfak’ üzerine eğitmen şefleri ve mezunlarının oluşturduğu reçetelerden hazırlanan lezzetlerin tanıtıldığı 3. Gastronomi Trendleri buluşmasını gerçekleştirdi.

Toplum
23 Ocak 2019 Çarşamba

Şeflerin konuşmacı olarak da katıldığı bu buluşmada İsrail mutfağına yeni yorumlar katan Paris Cordon Bleu mezunu İsrailli Şef Omri Magal da yer aldı. Magal İsrail mutfağını ve tarladan masaya trendini bizlerle paylaştı.

Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şefi Eric Ruppen konuyu açıklarken, “Mükemmel bir yemeği hazırlamak önemli bir iştir ama iyi bir şef aynı zamanda malzemeyi nasıl kullandığı ve değerlendirdiği ile de ölçülür. Akıllı menü tasarımı başarılı bir restoran işletmesinde şarttır. ‘Paçadan kelleye’, ‘kökten yaprağa’ ürünün kullanımı eskiden de yaygın bir kullanımdı; günümüzde de hâlâ öyle olmalıdır. Hayvanın, sebzenin her parçası bir değer yaratarak kullanılmalıdır. Başarılı şeflerin restoranlara katkısı budur. Le Cordon Bleu eğitimlerimizde bu konuda öğrencilerimizin farkındalığını artırmaya hem sürdürülebilir bir dünya hem de sürdürülebilir bir ekonomi adına önem veriyoruz” dedi. Atıksız yemek farkındalığını yaşam tarzına dönüştürme mesajı veren buluşma, ‘Gıda israf edilmemeli’ sloganını tüm katılımcılarla başarıyla paylaştı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün