Tebrikler ve teşekkürler

Köşe Yazısı
27 Mayıs 2015 Çarşamba

NEDİM BÜYÜKABOLAFYA


Sahada ter döken bütün futbolculara, futbolculara destek sağlayan bütün teknik kadro ve sağlık ekibine, saha kuralların uygulanması için ellerinden geleni yapan hakemlere ve en önemlisi takımlarını iyi günde-kötü günde, soğukta-sıcakta, karda-yağmurda destekleyen bütün taraftarlara son dakikaya kadar böylesi heyecanlı bir lig sundukları için sonsuz tebrikler ve teşekkürler.

Teşekkürlerimi sunmadığım tek grup maddi menfaatleri ve egoları uğruna oyuncuları, hakemleri ve taraftarları manipüle edenler.

Onlar ki hakemlerin gönül verdikleri takımların formaları ile eski resimlerini yayımlayıp gereksiz şüphe uyandıranlar, onları ve taraftarları etki altında bırakanlar…

Onlar ki aynı anda yayımlanması gereken maçları kendi menfaatleri doğrultusunda gün ve saatlerini değiştirip akıllarda soru işareti bırakanlar…

Onlar ki kendi menfaatleri ve egoları için kuralları uygulayan veya uygulamayanlar; sizleri kınayamıyorum bile. Çünkü oyunu kirleten, oyuncuları sportmenlik dışına iten, taraftarı kötü etkileyen, oyun içine oyun sokan sizlersiniz.

Ve sizler bu oyundan kirli ellerinizi çekmedikçe bu topraklarda temiz futbol olmayacak.

Ve bu sebepten Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın’ın sözlerine katılmamak elde değil:

“Türk futbolu adına ben ilk kupa maçında zaten ben düşüncelerimi söyledim. Ondan sonra yine ceza kuruluna gittim. Türk futbolunun durumu bu işte gördüğünüz gibi her şey ortada. Maalesef bu işler burada böyle oluyor. Maç bitsin, hocalar konuşmasın isteniyor. Her şey günlük gülistanlık, ortam süper. Yaz geldi, ağaçlar kuşlar. Bunları söylememizi istiyorlar. Ne söyleyeceğiz başka? Sizler de tatile gidin, bu işleri fazla kurcalamayın, başka türlü sıkıntı oluyor. İşin kötü tarafı hakkımızı savunamıyoruz. Konuştuğumuz zaman ceza alıyoruz. O zaman yaz geldi, çiçekler, böcekler, hakemler de yapsın. Tatil geliyor. Ne söyleyeceğiz ki başka.”

Gelelim futbol dışında ülkenin spora ve sporcuya veya hayata, kurallara bakışına. Hafta başında dünyada 40 ülkeyi bisikletle dolaştıktan sonra Türkiye’de de bisiklet turuna çıkan Christian Jean Auguste Niaffe,  Muğla’nın Gökova İlçesi’nde mola verdikten sonra Marmaris ilçe merkezine hareket etti. İlçe merkezine 15 kilometre kala Taşhan Mevkii’nde rampa çıkan Niaffe’nin bisikletine, virajda emniyet şeridinde bir otomobil arkadan çarptı. Tedaviye alınan Niaffe, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Spora ve sporcuya saygı ve anlayış işte bu kadar. Diğer yandan spor dışında daha saygılı veya daha dikkatli olunduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. “İsveçli turist kadının eğlenmek için gittiği mekanda maganda kutlaması sonucu yaşamını yitirdi.”

Bütün bunların yanı sıra  #ŞAMPİYONGALATASARAY