Belçika’da veliler, antisemit olduğunu iddia ettikleri öğretmenin kovulmasını talep etti

Belçika’nin Antwerp şehrinde Yahudi okulunda çalışan öğretmen, Facebook sayfasına “Yahudiler bu dünyadan kopuk, bildiğim en zor insanlar” şeklinde yazınca, veliler öğretmenin okuldan uzaklaştırılmasını istedi.

Köşe Yazısı
1 Aralık 2014 Pazartesi

ABD ve birçok ülkede, Yahudi dindar okullarında  genellikle Yahudi öğretmenler tercih edilirken, yaklaşık 18.000 dindar Yahudi’nin yaşadığı  Antwerp’te bu kural geçerli değil.

Öğrencilerinin çoğunun dindar olduğu Hatora - Beth Jacob eğitim kurumunda, bazı dersler Yahudi olmayan   öğretmenler tarafından okutuluyor.

Basına yansıyan haberlere göre, Nathalie van Parys adlı öğretmenin ayrıca, Yahudi ailelerin, sırf Yahudi eğitimi alsın diye öğrenci başına yıllık 1000 dolar güvenlik primi ödemesi ile de alay ettiği iddia ediliyor. 

Öğrenci Velileri Derneği’nin okul yönetimine söz konusu öğretmenin görevden alınması konusunda yaptığı başvuruya göre, Nathalie van Parys, Yahudilerden söz ederken Hollandaca Volk terimini de kullandı .

Hollanda ve Belçika kültürünün ana lisanı olan Flamanca'da Volk, ‘çoğunluğa ait olmayan, ırkı ve dini vasıtası ile ayrı olan’ manasında kullanılıyor.