Arayış

Köşe Yazısı
5 Şubat 2014 Çarşamba

NEDİM BÜYÜKABOLAFYA


Son zamanlarda yeni bir kelime arayışı içindeyim. Sporla devlet işlerinin ayırt edildiğini gösteren bir kelime. Hani laiklik gibi… Laiklik nasıl ki din ve devlet işlerinin ayrıldığını gösteriyor, işte onun gibi…

Devletin spora yakın ilgisi 3 Temmuz’da başladı.  Hükümet o günlerde başında kümelenen kara bulutları dağıtmak ve gündemi değiştirmek amacıyla, tahminen uzun zamandır elinde tuttuğu dosyayı ortalığa salıverdi. Medyayı ve bütün ülkeyi peşinden koşturan şike bombasını patlatıverdi. Millet ve basın Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin derdine düştü. Arada Aziz Başkan hapse girdi. Böylece hükümet başında dolanan kara bulutları istediği yöne doğru yollayıverdi. Aradan zaman geçti. Hükümetimizin başı yine sıkıştı. Bu sefer sorun içeride değil dışarıda idi.

Yıllar önce komşularımızla sıfır politikasıyla başlayan dış ilişkiler, yıllar geçtikçe tersine döndü. Sınırlarımızın her metresinde ayrı sorun çıktı.  Hop bir bomba daha Aziz Başkan serbest… Millet –medya Aziz Başkan’ın yanında hükümette işler yolunda.

Bu aralar durumlar yine karışık rüşvet –yolsuzluk-istifa derken hükümetin başında yine kara bulutlar dolaşmakta, hop yine aynı hikâye Aziz Başkan-Yargıtay eşleşmesi. Şimdilik bu üçüncü gelişmede ne gibi bir sonuç çıkacağı belli değil. Bunu öğrenmek için hükümetin başında kara bulutlar dolanmasını beklemek lazım.

Bütün bu geliş yaşanırken tek mutluluk verici gelişme Gezi olaylarında ve son olayda Aziz Başkan’ın Türkiye’ye gelişinde yaşandı. Her iki olayda ezeli rekabet içinde olan 3 büyüklerin taraftarlarının ezeli dostluk örneği göstermeleri olmuştur. Diğer yandan TFF’nun bu gelişmeler boyunca mantıklı açıklamalarda bulunamaması da ayrı merak konusu oldu.

Futbolda sular hiç durulmaz buralarda. Aziz Başkan’ın meselesi daha kapanmadan birde transfer krizi başladı. Galatasaray  TFF’nun yasağını basit bir alavere ile geçmeyi başardı. İşin garibi yapılan transferde hiçbir kural hatası yok,  sadece transfer edilen futbolcuda gariplik vardı.

Galatasaray TFF’na öyle bir gol attı ki şimdi TFF kara kara düşünmeye başlamıştır. Eğer ki yabancı sınırlamasında yeni düzenleme getirilmezse yapılan uygulama diğer kulüplere de örnek olacaktır.

Sizler bu satırları okuduğunuzda tahmin ediyorum spor camiamızda çok önemli gelişmeler olmayacaktır fakat gelecek yazıya kim bilir bizleri hangi sürprizler bekliyor…