YSK gençleri “Şevet” ile yürekleri ısıttı

Her sene gösterilerine Yahudi tarihinden bir konu seçen ve bu tarihte yaşanmış olayları danslarıyla anlatmaya çalışan gençler, bu sene konusu 12 Kabile olan “Şevet” ile 20 Haziran’da seyircileriyle buluştu

Köşe Yazısı
26 Haziran 2013 Çarşamba

2006 yılında ilk olarak “Train de Vie” gösterisiyle tiyatroyla dansı birleştiren Yıldırımspor Kulübü gençleri, 2007’de “Ushpizin”, 2008’de “Varoluşun İzleri”, 2009 senesinde “Leh Leha”, 2010’da “Alcazar” ve geçtiğimiz sene de “Misparim” gösterileriyle seyircilere keyifli zamanlar yaşatmışlardı.

Gösteri sonrası bir konuşma yapan derneğin Gençlik Kolu Başkanı Manuel Levi yapılan için ne denli büyük bir çaba gerektiğini, 120 kişilik ekibin bu işin altından başarıyla kalktığını vurguladı. YSK Başkanı Moris Ferman ise gerçekleştirdiği konuşmada, gösteride görev alan tüm gençlerle gurur duyduğunu belirtti ve bu sene 50.senesini kutlayan YSK’nın var olma amacının gençler olduğunu tekrar vurguladı. Yaklaşık yedi aylık yoğun bir çalışma temposunun ardından; dansların dekor, ışık ve kostümle birleşmesiyle 20 Haziran gecesi UÖML Oditoryumu’nda 120 kişilik YSK folklor ekibi ile seyirci karşısına çıkan gösterinin müzik aranjmanları; Uğur Onatkutun yaptığı folklorik ezgilerle tamamlanmış 13 şarkı ile harmanlandı. Bu süreçte birçok profesyonel isimle çalışılan gösterinin koreografisinde ‘Dans Et’ kadrosundan Demet Şaşmaz ve Mihail Ceban, ‘Machol Europa’nın Arjantinli koreografı Marcelo Marianoff ve küçük grubun başında Rosita Menda büyük emek harcadılar. 9-22 yaş arası 120 dansçının yer aldığı gösterinin dans sorumluları ise Esra Levi ve Roksi Yafet başta olmak üzere 10 kişilik bir eğitmen ekibinden oluştu. Kostümlerde Liz Yahya ve Rozi Yahya, ışıkta Serdar Dudu, müzik direktörlüğünde Yakar Allevici ve dekorda Eli Bensusan’ın katkılarıyla gece hiçbir eksik olmadan tamamlandı.

12 farklı danstan oluşan Şevet adlı dans festivalinde ekibin her bir üyesinin evinden, okulundan, dersinden ve dershanesinden fedakârlık ederek, SBS, ÖSS demeden çalışmalarının sonucu mükemmel bir gösteriye daha imza atıldı.