Toprağın sunduğu Keten tohumu

Derler ki her şey topraktan gelir… Hasadımız, bitkilerimiz, ağaçlarımız onun verimli bağrında yeşerir. Yaşayan her şeyin tohumu ilk olarak toprağa atılmıştır. Hepsi, toprağın karanlık ve serin derinliklerine uzanan kökleriyle ayakta kalır, toprağın sağladığı su ve besinle hayat bulur.

Clara Haia AMRAM Köşe Yazısı
20 Şubat 2013 Çarşamba

Yüzyıllar boyunca insanlar toprağı ehlileştirmeye, ona sahip olmaya çalıştı.

Amaç, verimli bir hasat almaktı. Hayvancılık yapmak ya da çiçeklerle dolu bahçesinin keyfini de sürmekti niyeti.

Mevsimlerin hâkimi doğa, dengeli bir yağmur ve güneş sundu.

Toprağa bağlılığımız, hayallerimiz için doğaya bağlılığımız oldu

Bitkiler, böcekler ve otlanan hayvanlar da doğaya muhtaçtır.

Doğanın bitkileri, yeşillikleri ve meyveleri hepsini besler, yaşatır.

Bizim gibi onların varoluşu da Tabiat Ana’nın cömertliğine bağlıdır.

TOPRAK, yaşam kalitemizi ve ömrümüzü artırmak için bize yardımcı olabilecek birçok besin sunmaktadır.

Vücutlarımızı onarmak için hasar görmelerini beklemektense, sağlıklı, dirençli bedenler yaratmaya çalışmak çok daha kolay ve eğlencelidir.

Sağlıklı beslenme bunun başlangıç noktasıdır.

TOPRAK hakkında yazarken tabi ki KAHVERENGİ rengi aklıma geliyor...

TOPRAĞIN rengidir ve aynı zamanda patatesin, tarçın kabuğunun, şiitake mantarının, KETEN TOHUMUNUN ve daha birçok besinlerin…

Bu sefer size KETEN TOHUMUNU sunuyorum... O kadar minicik ama  bir o kadar etkili ve çok yönlü bir yiyecek!

 

KETEN TOHUMU Omega 3 ve 6 ile temel yağ asitleri bakımından oldukça zengindir.

• Bol miktarda magnezyum, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, B3 ve E vitaminleri içerir.

• Kabızlığa karşı son derece etkilidir. (bağırsaktaki zehirli atıkların yok edilmesine yardımcı olur)

Sabah kalkar kalkmaz keten tohumlu su içerseniz kabızlığa karşı çok etkili olur. Kreplerde, Grisinlerde, Biscottilerde, Smoothie içeceklerde de lezzetini tadabilir, faydasını görürsünüz.

Şimdi sizinle hem keten tohumu suyu hem de benim çok beğendiğim bir grissini tarifini paylaşıyorum...

 

CLARİTA’S ÖZEL LEZİZ

KETEN TOHUMLU GRİSİNİLERİ

HAZIRLANIŞI

• Kuru maya ve tuzu suya ekleyin. Tamamen eriyene kadar iyice karıştırmaya devam edin.

• Diğer bütün malzemeleri (süsleme için kullanacağımız 1 yemek kaşığı BÜTÜN KETEN TOHUMU hariç) ilave edin ve elinizle bir güzel karıştırın.

• Yağlanmış bir kâseye aktarıp üzerini kapatın ve kabarmasını bekleyin (30 dakika). Bir pişirme kâğıdını yağlayın. Hamuru bastırarak yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Ellerinizin arasında (bir kalem kalınlığından daha ince) uzun ince şeritler halinde fırın tepsinize sığacak uzunlukta ovalayın.

• Dikkatlice ayrı ayrı dizin.

• Çırpılmış yumurta sarısı ve bir kaşık BÜTÜN KETEN TOHUMU’nu fırça yardımıyla üzerine sürün.

• Önceden ısıtılmış fırında (175°C) 30 dakika pişirin.

• Soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta muhafaza edin.

Buen provecho queridos lectores

 

KETEN TOHUMLU SU

Kabızlık sorununa karşı en iyi çarelerden birisidir... Kalın bağırsakları arındırmada kimyasal maddeler veya köklü çözümler kullanmadan en iyi yöntemlerden biridir. Hiçbir ilaca gerek olmadan, sadece Tabiat Ana’nın doğal yardımıyla…

Çok basit! Akşamları yatmadan önce büyükçe bir bardağı ılık içme suyuyla doldurun, içine bir yemek kaşığı bütün keten tohumu koyun, üzerini kapatın ve bütün gece bekletin. Sabah kalkar kalkmaz ilk iş bu suyu için, ya da en azından kahvaltı etmeden 20 dakika kadar önce için... Bu hissin keyfine varın!