Sanatta kısa kısa: ‘Tasarım Aşkı Besler’ addresistanbul’da açıldı

‘Tasarım Aşkı Besler’ temasıyla addresistanbul’da açılacak olan sergide altmıştan fazla ulusal ve uluslararası sanatçı/ tasarımcının seçili eserleri sergileniyor.

Tuna SAYLAĞ Köşe Yazısı
13 Şubat 2013 Çarşamba

Yağlı boyadan heykele, takıdan fotoğrafa farklı alanlardan eserler şubat sonuna kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Mekânda ayrıca canlı performanslar, küratör gezisi ve sohbet programları gerçekleştirilecek. Ayrıca seramik sanatının cesur temsilcisi, uluslararası arenada bol ödüllü sanatçı Carol Gouthro’nun eserleri festival kapsamında İstanbul’da ilk kez sergileniyor. Eser sahibi Türk sanatçılar arasında ise Altan Sungar, Ayşe Ünaydın, Hande Bilten, Elhan Ergin, Elif Ağatekin, Gülay Alpay, Mutlu Başkaya, Müge Göğüş, Nelli Gavriyeloğlu, Nihal Gündüz, Oktay Anılanmert, Özcan Yaman, Selda Okutan, Sezgin Sander, Tülin Yiğit Akgül, Yılmaz Zenger ve Zehra Çobanlı yer alıyor.

Bilgi için: 0532 631 31 51

JERFİ AJİ  Süreyya Operası’nda

Jerfi Aji, 18 Şubat Pazartesi akşamı saat 18.00’de Kadıköy Süreyya Operası’nda, Fuaye Konserleri dizisi kapsamında ‘Müzikal Manzaralar’ temalı bir piyano resitali verecek. Sanatçı konserinde Chabrier, Debussy, Tolga Özdemir, Scriabin ve Chopin’in eserlerini yorumlayacak. Genç kuşak Türk bestecilerinden Tolga Özdemir’in ‘Thumbnails’ adlı eserinin dünya prömiyeri de bu resitalde gerçekleşecek. Giriş serbesttir.  www.sureyyaoperası.com

Muhteşem üçlünün muhteşem konseri

Keman sanatçısı Ayla Erduran, çellocu Sedef Erçetin ve piyanist Burçin Büke, verecekleri bir konserle 25 Şubat’ta Kadıköy Süreyya Opera’sına konuk oluyorlar. Üçlü, Brahms ve Rahmaninov’un eserlerinden oluşan bir repertuvar sunacak.

 

Barbarların  Seyir Defteri

Türk figür resminin ustalarından Kemal İskender’in ‘Barbarların Seyir Defteri’ adlı 9. kişisel resim sergisi, 15 Şubat – 15 Mart tarihleri arasında, Beyoğlu’ndaki Akademililer Sanat Merkezi’nde sanat severlerle buluşuyor. İnsan figürünün ‘anıtsal’ boyutlarda işlenmesine öncelik tanıyan İskender, ‘Barbarlar’ metaforunu uygarlığın temel belirleyicisi olarak tanımlıyor. 

www.akademililer.com

Çağdaş  Fadonun Sesi Carminho

İş Sanat’da bu ay Portekiz rüzgârı esiyor! Genç yaşına rağmen çağdaş fadonun en başarılı temsilcilerinden biri olan Carminho, geleneksel fadoyu Brezilya müzikleri, caz, pop ve rock gibi farklı türlerle buluşturmasıyla dikkat çekiyor. İlk albümü Fado’dan beri yükselişini sürdüren ve kısa bir süre önce ‘Ruh’ adını verdiği son albümü yayınlanan sanatçının sıcacık sesiyle seslendireceği muhteşem güzellikteki fadolar 22 Şubat’ta İş Sanat’ta içinizi ısıtacak.