Fark var...

Yakup KOHEN Köşe Yazısı
28 Eylül 2012 Cuma

Beş yıl aradan sonra Manchester United maçıyla Şampiyonlar Ligine merhaba diyen Galatasaray 3 puan kaybetmesine rağmen oynadığı ve ortaya koyduğu mücadele ile umut saçtı ve ManU ile beraber gurubun favorilerinden olduğunu açık bir şekilde ortaya koydu. Bariz hakem hatalarının da Galatasaray’ın aleyhinde olduğu mücadelede hakem doğru kararlar verebilseydi Galatasaray’ın  puan veya puanlarda İngiltere’den dönmesi hiç kimseyi şaşırtmazdı. Kaybederken bile bu kadar umut saçması ve oynadığı oyunla büyük takdir toplaması, sene başında Galatasaray’ın yaptığı yüksek bütçeli transferlere ve aldığı oyunculara çok fazla eleştiri yapan otoritelere yeterince iyi bir cevap olmuştur.

UEFA Avrupa Ligine evinde oynadığı Marsilya karşılaşması ile başlayan Fenerbahçe ise 2-0 öne geçmesine rağmen maçın son bölümlerinde yediği iki gol sonucunda bir puana razı oldu. Sezon başından beri oynadığı futbol ile taraftarlarını bir türlü mutlu edemeyen ve geleceğe dair çok fazla umut vaadeden bir oyun sergileyen Fenerbahçe’de maç sonunda Teknik Direktör Aykut Kocaman aleyhine yoğun tepkiler oluştu.

Fenerbahçe’nin aldığı bir puan karşısındaki oyunu taraftarı mutlu etmezken Galatasaray’ın mağlubiyete rağmen oynadığı etkili oyun herkesce tatmin edici bulunurken, Galatasaray’ın Fenerbahçe’ye göre bu sezon da bir adım önde olduğu açıkça ortaya çıkmış oldu.

Galatasaray’ın UEFA Kupasını aldığı dönemki kadroda Fatih Terim zaman zaman çok ciddi rotasyonlar yaptı ve taktik gereği çok farklı 11’ler ile sahaya çıkardı; hatta futbol yeteneğini Alex ile kıyaslayamayacağım Karpatların Maradona’sını bile bazı maçlarda yedek soyundururdu fakat hiç bir gün ne bir küslük ne de bir kapris yaptı Galatasaray’a sayısızca şampiyonluklar ve Avrupa’da Kupa kazandırtan Hagi; oyna dediler oynadı, otur dediler oturdu. Fakat Fenerbahçe’nin göklere çıkardığı hatta heykelini diktiği Alex ne zaman bir maç oynamasa hemen sorun çıkardı, takımda huzursuzluk yarattı; Tabii ki Alex ile Hagi’yi kıyaslamak çok doğru değil o yüzden de bu tip sorunlar çıkabilir fakat Alex’in Hagi kadar büyük bir futbolcu olamayacağını sadece oyun yeteneğinden değil, saha dışındaki tutumlarından da kolayca anlayabiliriz. Burada bir diğer önemli faktör de bu futbolcuları oynatanın. Fatih Terim ile Aykut Kocaman’ı zaten hiç kıyaslamıyorum bile, arada biraz fark var; İmparator’a haksızlık olur!