Sanatta kısa kısa: Miryam Şulam okurlarıyla buluştu

Köşe Yazısı
3 Mayıs 2012 Perşembe

Miryam Şulam okurlarıyla buluştu

 Gazetemiz yazarlarından Miryam Şulam, 28 Nisan Cumartesi günü son kitabı ‘99’u imzalamak üzere Cafe de Galata’da okurlarıyla bir araya geldi. Oldukça rağbet gören imza gününde dostları ve şiir severler Şulam’ı yalnız bırakmadı.

 

 

SSM’de Nelli’nin ‘Yol - My Way’ takı sergisi

Takı tasarımcısı Nelli Gavriyeloğlu, taşınabilir heykelcik olarak yorumladığı takı tasarımlarını 3–27 Mayıs tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. Tasarımlarında model yaratmayı ve bunları geliştirmeyi kendine amaç edinen sanatçı, bu özelliğiyle işlerini yetkin bir dile dönüştürüyor. Serginin açılışı, 3 Mayıs akşamı saat 18.00–20.00 arasında bir kokteyl eşliğinde gerçekleşecek. Tel/Faks: 0212 249 01 50

Şeyla Niyego’nun fırçasından ‘Yolculuk’

Galeri Artist Çukurcuma, 3–18 Mayıs tarihleri arasında Şeyla Gülman Niyego’nun  ‘Yolculuk’ temalı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yolculuğun zaman zaman telaşından zaman zaman hüznünden etkilenen sanatçı, duygularını şu cümlelerle tanımlıyor:  “Yaşam rengârenk bir yolculuk. Bazen bir elveda ile başlar, bir kavuşmayla devam eder. Bazen tren istasyonunda kitabına dalmış bir yabancı, bazen hayallerimizdeki buğulu görüntüdür yolculuk…” 1993 yılından beri resim sanatıyla ilgilenen Niyego eğitimine, Mahir Güven Atölyesi’nde başladı. Sanatçı çalışmalarına halen kendi atölyesinde Altan Çelem ile devam ediyor. Serginin açılış kokteyli, 3 Mayıs saat 18.00–20.00 arasında olacak. Tel: 0212 251 91 63

Eti Koen Atölyesi sunar:

‘Tarihe Yolculuk’

Kumaşla tasvir sanatının önde gelen uygulayıcılarından Eti Koen ve öğrencileri Aybükem Azaklı, Gonca Sanal, Nesrin Öcal ve Münire Uysal’ın çalışmalarını içeren ‘Tarihe Yolculuk’ başlıklı sergi, 5–12 Mayıs tarihleri arasında meraklılarını bekliyor. Hititlerden başlayarak Osmanlı minyatürlerini ve günümüz İstanbul’unun yaşamı ve kültürel zenginliklerini  konu edinen sergiyi Beyaz Karanfil Sokak, No: 21-İç Levent adresinde ziyaret edebilirsiniz.