Süper Final, süper skandallar!

Yakup KOHEN Köşe Yazısı
24 Nisan 2012 Salı

Yıllardır Türkiye neredeyse bütün uluslararası organizasyonlara aday oluyor, Avrupa Futbol Şampiyonası, Dünya Futbol Şampiyonası, Olimpiyatlar... Yanlışlıkla o organizasyonlardan biri bize verilse ve şiddetli bir yağmur gününde İnönü’de maç olsa al başına belayı...

Cumartesi günkü yağmur nedeniyle ertelenen Beşiktaş-Galatasaray maçı Arena’da veya Kadıköy’de olsaydı sahada yine aynı manzara olur muydu, maç yine iptal edilir miydi? Hiç zannetmiyorum açıkçası... Koskoca Beşiktaş gibi bir takımın stadının o hale gelmesi gerçekten hiç yakışmadı; tamam stat eski olabilir ama hiç olmazsa zeminini düzün yap da böyle rezil olma!

Süper Final’in ilk haftasında yapılan iki maçta oynanan futboldan çok maçlardaki skandallar konuşuldu.

Fenerbahçe’nin Trabzon’u 2-0 yendiği maçta Trabzon hiç bir varlık gösteremezken Emre’nin Zokoro söylediği iddia edilen ırkçı söylem çok büyük tartışmalara neden olurken maç sonundaki bütün futbol programlarında maçın kritiğinden çok Emre’nin ağzından çıkan sözler tartışıldı. Futbolun böylesine çok ağır ithamlarla arka planda kaldığı bir maçını geride bırakmak Türk futboluna ve Türk insanına hiç yakışmadı.

Süper Final’in bir diğer skandalına da yağmurdan ertelenen Galatasaray’ın 2-0 ile Beşiktaş’ı yendiği maçta yaşandı. Beşiktaşlı taraftarlar, yenemiyorsan sahaya girip saldıracaksın kafasıyla sahaya atlayıp futbolcu kovalamaya kalktılar ama bu işten çok karlı çıkmayacakları çok net; en azından iki maç Beşiktaş’ın sahası kapatılacak ve tribündeki fanatikler maçı paşa paşa evlerinden izlemek zorunda kalacaklar.

İlk iki sıradaki Galatasaray ve Fenerbahçe’nin aldıkları galibiyetler onları zirve yarışında iki takım olarak kaldıklarını iyice pekiştirirken, Trabzon ve Beşiktaş ise üçüncülüğü hedefleyip Avrupa Kupalarında mücadele etmeyi amaçlayacaktır.

Umarım Süper Final’in bundan sonraki mücadelelerinden oynanan futbolun önüne geçecek şeyler konuşulmaz...