Kevin Spacey, III. Richard’la huzurlarınızda!

TUNA SAYLAĞ Köşe Yazısı
14 Eylül 2011 Çarşamba

Deborah Davis Quartet, Jazz Center’da

Ünlü yorumcu Deborah Davis, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında, 15-24 Eylül tarihleri arasında sekiz dinletiyle, İstanbul Jazz Center’da olacak. Tüm müzik türlerindeki yapıtları başarıyla seslendiren Deborah Davis, Sarah Vaughn şarkılarını müzikseverlerle buluşturacak. Tel: (212) 233 22 38

SSM, ‘Son Kez, İlk Kez’ ile Sophie Calle’i ağırlıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi,

17 Eylül-31 Aralık tarihleri arasında bienal ile eşzamanlı açılan‘Son Kez, İlk Kez’adlı sergisinde, dünyaca ünlü Fransız sanatçı Sophie Calle’i ağırlıyor. Üç bölümden oluşan sergide Calle, merceğini bu defa milyonlarca İstanbullu arasından seçtiği bir grup insana çeviriyor. Sanatçı, görme engelli kişilerin ‘gördükleri’ son anın yanı sıra, daha önce siyaset, akademi ve sanat dünyasından pek çok kişinin dikkatini çeken, ‘İstanbul’da yaşayıp denizi görmemiş insanlar’ konusunu, özgün bakış açısıyla inceliyor. ‘Görmek’ duyusunun başrolde olduğu sergi, ziyaretçileri sarsıcı bir yolculuğa çıkarıyor...

Tel: (0212) 233 22 38

Kevin Spacey, III. Richard’la huzurlarınızda!

İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında yönetmenliğini Sam Mendes’in üstlendiği ve başrolünde dünyaca ünlü oyuncu Kevin Spacey’nin yer aldığı III. Richard, 5-9 Ekim tarihleri arasında, beş özel gösteri için İstanbul- Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’ne geliyor. Old Vic, Brooklyn Müzik Akademisi ve Neal Street ortaklığında hayata geçirilen The Bridge Project’in üçüncü ayağını oluşturan oyunda III. Richard’ı canlandıran Kevin Spacey’e  Maureen Anderman, Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Gemma Jones ve Chandler Williams gibi güçlü oyuncular eşlik ediyor.

‘Pop Art Extended’ Sergisi Gallery Linart’da

Gallery LiNART; 14-18 Eylül tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek olan Art Beat İstanbul’a, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Yeşim Şahin, Gazi Sansoy ve Esra Şatıroğlu’na ait toplam 9 eser ile katılıyor.

Galerinin 15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki ikinci projesi ise, ALANistanbul ile ortaklaşa düzenlediği ‘Pop Art Extended’ sergisi. Pop Art’ın biçimsel ve içeriksel unsurları ile yeni bir hesaplaşma projesi olan sergi; Andy Warhol ile genç çağdaş sanatçıları bir araya getiriyor. Sergide; Andy Warhol’un daha önce Türkiye’de sergilenmeyen orijinal üç eseri ile Elizabeth Taylor, Mick Jagger ve Uncle Sam’ın yapıtları da yer alıyor. Katılan diğer genç sanatçılar ise; Arda Yalkın, Ayline Olukman,  Ayşegül Sağbaş, Deniz Beşer, Gökçe Çelikel, Halil Vurucuoğlu, Monika Bulanda, Murat Pulat, Yiğit Yazıcı ve Zeynep Beler.

Tel: (0212) 247 47 29